DinSide tester klatrepark

Mestringsfølelse er moro. Men litt mye venting...

PASSER ALLE: Løypene varierer fra de snille og familievennlige til 20 meter opp i høyden.  Foto: Oslo sommerpark/Hanne Norstrøm
PASSER ALLE: Løypene varierer fra de snille og familievennlige til 20 meter opp i høyden. Foto: Oslo sommerpark/Hanne Norstrøm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det årlige maset om å dra på en fornøyelsespark kan få seg en demper ettersom klatreparkene har spredd seg over landet. I vårt tilfelle blir det kanskje færre besøk til Tusenfryd, og flere til Klatreparken ved Tryvann på toppen av Oslos tak.

Det koster

I utgangspunktet er det ikke så mye forskjell på inngangsbilletten til en klatrepark og en fornøyelsespark. Tusenfryd ville kostet to voksne og tre barn 1.845 kr, mens Klatreparken tar 1.600 kroner for den samme familien.

Klatreparkene har likevel en stor fordel.

Høydeskrekk? Da er ikke denne klatreturen for deg?

Du slipper sukkermaset

Forskjellen blir mer tydelig når du kommer inn i Klatreparken: Her det nemlig ikke et maraton i kjøpepress av det Aftenposten mente var ekstremt dårlig og overpriset mat. Ei heller er det boder på hvert hjørne som vil prakke på deg brus og sukkerspinn.

I klatreparken er det altså medbrakt mat og drikke som gjelder, og måltidene inntas foran majestetisk utsikt ut over Oslomarka.

Dette er en sunn uteaktivitet for hele familien hvor du føler du har gjort noe «riktig» sammen med barna. Men bare så det er sagt: Dette er like morsomt uten barn.

Se flere bilder fra klatreparken her:

Les også: Dette er verdens høyeste klatrevegg

Utstyr

I likhet med fornøyelsesparker må du likevel belage deg på køer, og det har med sikkerhet å gjøre. Det er ikke bare å dure ut i løypene etter at du har fått tildelt hjelm og klatreutstyr, i dette tilfellet klatresele med to karabiner og en trinse til zip-line-delen.

Les også: DinSide har testet den nye attraksjonen på Tusenfryd

Viktig å huske

Etter å ha køet vel og lenge med verdens mest skeptiske syvåring på slep, fikk vi endelig kommet inn på opplæringsdelen.

Den er grundig og det er også forståelig: Med høyder opptil 20 meter over bakken, sier det seg selv at sikkerhet er prio nummer én. Det viktigste du lærer er at du alltid skal være sikret med minst én karabinkrok til enhver tid, helst to. Gjør du det, har du en god og minneverdig dag i vente. Men vi så tilfeller av både egne og andres barn som glemte dette, så det er med god grunn at barn under tolv skal følges av voksne.

Fra skeptisk til eplekjekk

Har du med barn under tolv må du belage deg på de minst skumle familieløypene, selv om også de kan være utfordrende nok for voksne som aldri har gjort dette før.

Heldigvis er de ikke for skumle. Vår ekstremt skeptiske syvåringen ble raskt vunnet over, og begynte å skrike «Feige mamma!» allerede fem minutter ut i løypa.

Se DinSides video fra klatreparken:

 

Kø og prisnivå

Men familieløyper betyr også kø.

DinSide testet Klatreparken på en utsolgt sensommer-søndag, og brukte mye av tiden på å vente på plattformene mellom de ulike hindrene i løypa. Det ble fort litt kjedelig, men så er også venting og køing det eneste negative vi opplevde. Vel, dét og pris.

Totalt endte vårt besøk på 1.600 kroner for to voksne og tre barn. Det er litt i overkant, spesielt hvis du har lyst på jevnlige besøk.

Barn under 110 cm. betaler 170 kr. Barn mellom 110 og 140 cm. betaler 280 kr, mens alle andre betaler 330 kr. Det er en hundrelapp for mye per person, mener vi.

Oslo klatrepark har forresten åpent hele høstferien fra ti til seks.

Les også: Berg- og dalbane med vinger

Men det er gøy!

De ni klatreløypene varierer i høyde, men byr på mye av det samme: Balansegang på stokker, klatring i taunett, svinge seg i tau med mere, og til det aller mest populære: Kjøre zip-lines (også kjent som wirebane, tyrolertraverse eller løpestreng). Og dét er akkurat så gøy som du får inntrykk av i videoen over.

For jo lenger i høyden du kommer, jo gøyere, lengre og skumlere blir opplevelsen. Her handler det utelukkende om å teste sine egne grenser, det gjør også at den gode mestringsfølelsen blir deretter.

Konklusjon

Selv om vi bare fikk testet familieløypene var dette morsomt og utfordrende for alle involverte. Timene flyr fort uten at du bruker en eneste krone, og vil du ha full valuta for inngangspengene dine, anbefaler vi at du møter opp når parken åpner. Eventuelt drar i en ukedag. Da slipper du noe av det som ble dagens største irritasjonsmoment: Å vente i kø til opplæringen og å vente i kø i løypa.

Andre klatreparker som har åpent hele høstferien:

Kun gruppebestilling i høstferien:

Kun gruppebestilling i ukedagene i høstferien, åpent i helgen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer