- Direkte uansvarlig

Klar advarsel fra brannvesenet.

BRANNFARE: Sigarettsneiper kan ulme i flere dager før det tar fyr. Foto: Shutterstock / NTB
BRANNFARE: Sigarettsneiper kan ulme i flere dager før det tar fyr. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev DinSide om at skogbrannfaren på Østlandet er stor. Ild og bål er forbudt.

Lørdag kveld rykket Vestfold Interkommunale brannvesenet ut etter melding om en ulmebrann. Det var en sigarettsneip som hadde antent bakken, mener brannvesenet.

- Vi gravde 20 centimeter ned i bakken og målte 280 grader, og slokket. Ikke store omfanget. Ulmebrann i jord og røtter er ikke alltid like lett å oppdage, før eventuelt vinden blåser liv i brannen, og med tørken kan det bli voldsomt, sier brannmester Svein Erik Anderssen i et nytt facebook-innlegg.

Uansvarlig

- Vi mener brannen startet med en sigarettsneip. Det er nå direkte uansvarlig å røyke og kaste sneiper i skog og annen utmark. All bruk av åpen ild er forbudt i slike områder, det inkluderer røyking, fortsetter brannmesteren.

En sigarettsneip kan være brannfarlig, særlig i disse dager.

- Det er fordi gloa på en sigarett er akkurat like farlig som er fyrstikk, sier Arnt E. Folvik, informasjonsrådgiver i Vestfold interkommunale brannvesen.

Det oppstår nødvendigvis ikke brann med en gang. Sneipen kan ligge og ulme i flere dager, før den til slutt kan ta fyr og spre ilden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer