Skjenkekontroll

- Diskriminerende og ulovlig

Skjenkekontrollen avdekket aldersdiskriminering og feil aldersgrense.

FEIL ALDERSGRENSE: Skjenkekontrollørene fra Sandefjord kommune har opplyst om at 21- og 23-års aldersgrense på steder med kommunal skjenkebevilling er ulovlig aldersdiskriminering. Foto: Oslofjord Convention Center
FEIL ALDERSGRENSE: Skjenkekontrollørene fra Sandefjord kommune har opplyst om at 21- og 23-års aldersgrense på steder med kommunal skjenkebevilling er ulovlig aldersdiskriminering. Foto: Oslofjord Convention Center Vis mer
Publisert

Lørdag 11. mars ble det utført skjenkekontroll på Oslofjorden Convention Center (OCC) i Sandefjord kommune. Kontrollørene fant ingen brudd på alkohollovens bestemmelser, men avdekket at konferansesenteret hadde ulovlig aldersdiskriminering.

- Det er bare lov for virksomheter med alkoholservering å ha aldersgrenser som samsvarer med grensene for alkoholservering, altså 18 og 20 år. Diskrimineringsnemnda har i flere saker konkludert med at både øvre og nedre aldersgrense er diskriminerende og ulovlig, heter det i kommunens brev.

ULOVLIG: Diskrimineringsnemnda har konkludert med at både øvre og nedre aldersgrense er ulovlig Foto: Sandefjord kommune
ULOVLIG: Diskrimineringsnemnda har konkludert med at både øvre og nedre aldersgrense er ulovlig Foto: Sandefjord kommune Vis mer

- Ulovlig å nekte gjester inngang

I rapporten fra skjenkekontrollen står det at det hang informasjon i resepsjonsområdet som viste at Lobbybaren hadde 21 års aldersgrense og at Skybar hadde 23 års aldersgrense.

Kontrollørene informerte til skjenkeansvarlig om at det var tatt bilder av oppslagene og at det ville bli skrevet en rapport.

- Det er ulovlig for utesteder å nekte gjester inngang på bakgrunn av nedre eller øvre aldersgrense, såframt aldersgrensen ikke samsvarer med lovens aldersgrense for alkoholservering, står det videre i rapporten.

- Svært beklagelig

Til Sandefjords Blad forklarer Joachim Øygarden, direktør for mat og drikke, at alt ikke var i tråd med skjenkereglene denne kvelden.

- Vi ble gjort oppmerksom på at aldersgrensene på de ulike serveringsstedene på Oslofjord Hotel ikke var i henhold til skjenkeloven. Dette er svært beklagelig. Vår virksomhet skal operere etter gjeldende lover. Vi har iverksatt en gjennomgang av våre rutiner, slik at dette ikke skjer igjen.

Kommunen konkluderer med at feil aldersgrense ikke vil få noen konsekvenser for konferansesenteret i denne enkeltsaken, men at gjentatte merknader kan føre til prikkbelastning, i henhold til alkoholforskriften kapittel 10, §10-3.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer