Test av jeans

Disse buksene er best

Buksa trenger slett ikke «å koste skjorta» for at du skal få et plagg som varer og varer, ifølge britisk test.

FAVORITT: Er det ett plagg vi kler oss med så å si verden rundt, må det være jeans. Men hvilke er mest slitesterke, og lønner det seg å betale ekstra for den klassiske buksa? Les saken under for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB
FAVORITT: Er det ett plagg vi kler oss med så å si verden rundt, må det være jeans. Men hvilke er mest slitesterke, og lønner det seg å betale ekstra for den klassiske buksa? Les saken under for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 20 par jeans er lagt under lupen i Which? sitt laboratorium.

Denne videoen viser noe av jeanstestingen:

Den britiske forbrukerorganisasjonen har testet hvor sterkt stoffet til dongeribuksene er og hvor godt sømmene holder, hvordan jeansene takler hverdagsslitasje og vask etter vask.

Og de har testet dongeribukser i flere prisklasser, fra billige H&M-jeans til dyrere Diesel-bukser og klassikere som Levi’s 501.

Buksene som ble best i test

Her er tabellen som viser hvilke jeans som ble testet av Which? og hvordan de gjorde det innenfor testkategoriene:

Billig og bra

Som du ser, de billige buksene fra Matalan og H&M slår flere dyrere konkurrenter, som for eksempel klassikeren Levi’s 501.

I oppsummeringen sin påpeker Which? at de aller fleste dongeribuksene som ble testet var ganske så slitesterke, men at Diesel’s Thommer Jeans virker til å brukes opp raskest, til tross for den relativt høye prisen på buksa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer