Disse får leie ut sparkesykler i Oslo

De tre selskapene Voi, Tier og Bolt vant anbudet om å leie ut elsparkesykler i Oslo. Selskapene får leie ut 2667 sparkesykler hver.

ELEKTRISK I OSLO: Tre aktører får leie ut elsparkesykler i hovedstaden. Foto: Esha Vaish/NTB
ELEKTRISK I OSLO: Tre aktører får leie ut elsparkesykler i hovedstaden. Foto: Esha Vaish/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tolv selskaper hadde meldt seg på i anbudskampen om å leie ut sparkesykler i Oslo. Voi, Tier og Bolt vant anbudsrunden, skriver DN.

Selskapene får tillatelse til å leie ute 2667 kjøretøyer hver fra 1. april 2022 til 31. mars 2023.

– Voi, Tier og Bolt er best egnet til å oppnå formålene med tillatelsesordningen, sier Rune Gjøs, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten i en pressemelding.

I fjor sommer var det rundt 25 000 elsparkesykler i Oslo. Mot slutten av sommeren strammet Oslo kommune kraftig inn og satte et tak på 8000 sparkesykler fordelt på tolv aktører. Nå kommer en ny ordning på plass. Fortsatt blir det bare 8000 sparkesykler i byen, med antall aktører reduseres kraftig.

Voi på førsteplass

I anbudet vekta Bymiljøetaten tre kriterier. Framkommeligheten i offentlige rom med ble vektlagt med 40 prosent, sikkerhet med 40 prosent og miljø med 20 prosent.

Voi kom på førsteplass i anbudsrunden. De hadde best lovnader om å sikre framkommelighet og sikkerhet i offentlige rom.

– Dette er et tilbud som tjener hele byen, ikke bare de som bruker elsparkesykkel. Sammen med kommunen vil vi finne de beste parkeringsløsningene, sier nordensjef i Voi, Christina Moe Gjerde, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer