Beskyttelse mot flått

Disse klærne skal holde flåtten borte

Produsenten lanserer egen «flåttkolleksjon». Men har det noe for seg?

FLÅTT: April markerer starten på flåttsesongen, og det kan være lurt å gjøre noen forebyggede grep mot å bli bitt. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flått er ikke bare ubehagelig, det kan også gi alvorlig sykdom. Derfor oppfordres de som oppholder seg mye i områder med mye flått, om å vaksinere seg.

Nå har også klesprodusenten Hardfør laget turklær som de hevder bidrar til å holde flåtten borte, under navnet Flått-Knocker. Men har det noe for seg?

Vil la folk ferdes fritt i naturen

Ifølge Hallgeir Fiddan i Hardfør ble sykdomshistorien til en nær venn, som fikk borrelia for flere år siden og fortsatt har plager på grunn av dette, inspirasjonen for å utvikle deres flåttkolleksjon.

Målet er at folk skal kunne ferdes i naturen der de selv ønsker, og ikke måtte unngå områder der man vet det er mye flått.

- I stedet for å gå gjennom den fine blomsterenga eller oppleve urørte deler av naturen, blir turen eksempelvis lagt til «kjedeligere» etablerte veier og stier. Målet vårt er at folk skal kunne bevege seg ubekymret i norsk natur, sier Fiddan.

Derav klesplaggene fra Flått-Knocker, som er impregnert med virkestoffet permetrin. Plaggene skal være motstandsdyktige for flått etter 70 vask.

- Dette er et liniment som uproblematisk brytes ned av vår kropp, men som virker flåttavstøtende i den forstand at flåtten ikke blir sittende. Tekstilet fremstår som luktfritt for den menneskelige nesen, men har en preventiv effekt på flått, hevder Fidden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer