Test av piggsko til løping 2020

Disse piggskoene er best

Vi har testet fem forskjellige piggsko, med varierende hell. For ikke alle fungerer like godt, hverken til løping eller på glatt føre.

PIGGENE UTE: Et par piggsko til løping om vinteren er en fordel når veiene er dekket av is, snø og slaps. Her er de fem piggsko-parene vi har testet, og dommen får du i saken under. Foto: Eilin Lindvoll.
PIGGENE UTE: Et par piggsko til løping om vinteren er en fordel når veiene er dekket av is, snø og slaps. Her er de fem piggsko-parene vi har testet, og dommen får du i saken under. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med et par piggsko kan du løpe hele året - uansett føre, men å finne gode piggsko som både gir godt grep på is og snø og er gode løpesko, kan være en utfordring, viser vår test.

På hardpakket snø vil samtlige fem testpar gi deg godt grep, men med det varierende føret vi har hatt på Østlandet og mange andre steder i landet denne vinteren, med alt fra harde issvuller til lett snø eller slaps, opplevde vi noen utfordringer.

Samtidig er det greit å være klar over at mye løping vinterstid med harde piggsko fort kan være ganske tøft for blant annet akilles og knær.

Under kan du lese enkeltomtaler av hvert av skoparene.

Til info er skoene testet i damemodeller, men samtlige av skoene finnes også i herremodell. Unntaket er Salomon-skoene, som er en unisex-modell.

Inov-8 Arctic Talon 275

Pris: 1199 kr, Outdoorexperten/XXL

Inov-8 er skoene med det beste grepet i denne testen: Skoene som hovedsakelig er beregnet på løping i terreng, sitter som støpt både opp-, bort- og nedover på holke, frossen slaps og snø. De sliter litt på blåis, men det er minimalt, og det gjorde dessuten samtlige av testparene i denne testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer