Nye regler for fullvaksinerte

Disse slipper avstandskravet

Regjeringen endrer reglene for fullvaksinerte, som i enkelte situasjoner kan se bort fra rådet om å holde avstand til andre.

LETTER RÅDENE FOR FULLVAKSINERTE: Bent Høie la frem endringene under onsdagens pressekonferanse. Her fra en tidligere presseseanse. Foto: NTB
LETTER RÅDENE FOR FULLVAKSINERTE: Bent Høie la frem endringene under onsdagens pressekonferanse. Her fra en tidligere presseseanse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen la onsdag fram nye råd som gjelder for personer som er fullvaksinerte for covid-19.

Dette innebærer at fullvaksinerte, som per i dag er i overkant av 314 000 personer, ifølge tall fra FHI, ikke trenger å følge det samme avstandskravet som ikke-vaksinerte:

  • I private hjem og i bilen kan fullvaksinerte ha nær sosial kontakt (under 1 meter) med andre vaksinerte selv om de er i risikogruppen.
  • Fullvaksinerte kan ha nær sosial kontakt med uvaksinerte som ikke er i risikogruppen.
  • Fullvaksinerte bør fortsatt holde god avstand (minst 1 meter) til uvaksinerte i risikogruppen som de ikke bor med.
  • Ute blant folk (i det offentlige rom, inkludert offentlig transport) er det uendrede råd og regler. Dette gjelder for eksempel råd og regler om avstand, antall, hygiene, bruk av munnbind.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer