Sykkelforsikring lønner seg sjelden

– Dropp forsikringen

Egen forsikring for sykler er unødvendig for de fleste, mener forsikringsselskap.

– DROPP DEN: Egen forsikring for sykler er unødvendig for de fleste, mener flere forsikringsselskap. Syklene dekkes nemlig stort sett av enten innbo- eller av reiseforsikringen.
– DROPP DEN: Egen forsikring for sykler er unødvendig for de fleste, mener flere forsikringsselskap. Syklene dekkes nemlig stort sett av enten innbo- eller av reiseforsikringen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et sikkert tegn på at det omsider er vår, er at feiemaskinene er ute på veiene og soper opp strøsand. For alle som har vintersykla er det nå en deilig følelse å sykle med nesten mønsterfrie dekk på bar asfalt.

Andre har kanskje latt sykkelen stå i ro i vinter, og tar den frem igjen for å sykle i vår- og sommersesongen, og da er det viktig å sjekke at ting som bremser, kjede og gir er i god stand.

En annen ting du bør ha i orden, er en god sykkellås. Tommelfingerregelen er at sykkellåsen bør koste ti prosent av sykkelens pris, så har du en sykkel til 10 000 kroner, bør du ha en sykkellås til 1000 kroner.

Bøylelås er kjent for å være de kraftigste og beste sykkellåsene, men selv den kraftigste er det mulig å få opp. Som en ekstra sikring kan det da være nyttig å forsikre sykkelen, men ifølge forsikringsselskapet If er det helt unødvendig med en egen sykkelforsikring.

– De fleste er dekket

– Egen sykkel- eller elsykkelforsikring er unødvendig for de fleste. Tyveri av sykkel er nemlig dekket på innboforsikringen, og det er denne nesten alle bruker ved sykkeltyveri, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer