Kork på åpnet vinflaske

- Dropp korken!

Derfor skal du ikke sette korken tilbake på den halvfulle vinflaska.

Om du har rester igjen i vinflaska bør du ikke sette korken på igjen, du bør heller finne fram en ting du kanskje allerede har i skapet. Da unngår du at vinen blir ødelagt. Video: Embla Hjort-Larsen / @confidenceuncorked, Tiktok. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er en av dem som har noe igjen i vinflaska di etter den er åpnet, må du huske på særlig en ting.

Vinrestene som er igjen kan være like god å nyte flere dager etter den ble åpnet, som den dagen du faktisk åpnet flaska.

Men det som skader vinen, er om du oppbevarer vinen i en halvfull flaske hvor halve flaska er luft.

- Oksygen er vins verste fiende, sier vin- og utdanningsansvarlig, Heidi Iren Hansen for kulinarisk akademi.

Ifølge Vinmonopolet kan vinen bli til eddik dersom det blir for mye oksygen.

Dropp korken

Sommelier Warner Boin postet en TikTok hvor hun tipser om å droppe korken, og heller putte resten av vinen i en liten beholder. Både Expressen.se og Buzzfeed har omtalt dette.

Istedenfor å sette korken tilbake på en halvfull flaske, råder hun heller om å helle restene i et rent syltetøyglass.

Dette synes senior varefaglig rådgiver, Anders Stueland, i Vinmonopolet er en kjempegod idé.

Vinekspert Hansen pleier også å tipse om det samme, altså å helle vinen over i noe annet som kan fylles helt opp slik at oksygenkontakten minimeres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.