Dyr hyttestrøm

Dropper hytta

Nesten én av tre bruker hytta mindre enn før på grunn av høye strømpriser, ifølge ny undersøkelse.

DYRT: Uten strømstøtte er det flere som velger å bruke hytta mindre enn før. Til vinteren kan strømregningen bli skyhøy. Foto: Shutterstock/NTB
DYRT: Uten strømstøtte er det flere som velger å bruke hytta mindre enn før. Til vinteren kan strømregningen bli skyhøy. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Coronapandemien førte til en hytteboom blant nordmenn som ikke kunne reise utenlands. Nå gjør imidlertid de høye strømprisene at mange ikke har råd til å bruke hytta.

Ifølge en fersk undersøkelse fra Tryg Forsikring svarer 28 prosent at de bruker hytta mindre enn før på grunn av de høye strømprisene.

- Vi tror trenden forsterker seg når kulda kommer og strømutgiftene stiger. Mange har rett og slett ikke råd til å bruke hytta, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg i en pressemelding.

Flere yngre enn eldre

Ifølge Tryg Forsikring er det flest unge voksne som dropper hytta. Aldersmessig topper 18-29 år hvor hele 42 prosent svarer ja, mens 60+ har lavest andel med 18 prosent.

Vestland har høyest andel med 35 prosent, mens Trøndelag og Nord-Norge er lavest med 17 prosent. Naturlig nok kanskje, da strømprisene har vært henholdsvis høy og lav i disse delene av landet.

Husk dette før vinteren

- Vi har forståelse for at hyttefolket prøver å spare penger på strømutgiftene, men minner om at det for hytteeiere er et absolutt krav fra oss at vannet skal være avstengt når hytta står ubebodd, sier Brandeggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer