Turbokylling

Dropper turbokylling

Den nettbaserte matvarekjeden Oda dropper såkalt turbokylling.

TURBOKYLLING: Bedre kjent som Ross 308. Bildet er fra en dansk produksjon som ifølge Anima ligner norske forhold. Foto: Anima.
TURBOKYLLING: Bedre kjent som Ross 308. Bildet er fra en dansk produksjon som ifølge Anima ligner norske forhold. Foto: Anima. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nettbaserte dagligvarekjeden Oda skal utfase alle hurtigvoksende kyllinger. De vil innføre den internasjonale dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC) i løpet av 2023, og satser på å være klare i starten av 2024 i Norge, bekrefter Oda overfor Dagbladet.

Professor Runar Døving, sosialantropolog med mat som spesialfelt ved Høyskolen i Kristiania, mener forbrukeren ikke er godt nok informert.

- Folk kjøper etter pris fordi de ikke er godt nok informert. Ingen har vært i en kyllinghall og sett hvordan kyllingene faktisk har det, sier Døving.

- Villig til å betale mer

Kommunikasjon- og bærekraftsdirektør Louise Fuchs i Oda sier at de satser hardt på å utfordre på pris, kvalitet og bærekraft.

- Vi vil heve minimumsnivået for dyrevelferd, og utfasing av turbokylling har betydning for én million kyllinger hos oss, sier Fuchs.

Professor Døving mener at en kylling blir sett på som en ting framfor et liv.

- Når du spør forbrukere om de vil ha kjøtt fra systematisk plagede kyllinger eller fra kyllinger som har sett lyset og har hatt et greit liv, svarer de fleste alternativ to og er villig til å betale mer, sier Døving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.