Druer i løsvekt

«Druehack» går viralt

Australsk tiktoker tar druene ut av posen sin og kjøper løsvekt, men kan du gjøre det samme i Norge?

FUNKER DET I NORGE? Kan du også kjøpe disse i løsvekt? Ja i Australia. Nei i Norge. Foto: hurricanehank / Shutterstock / NTB
FUNKER DET I NORGE? Kan du også kjøpe disse i løsvekt? Ja i Australia. Nei i Norge. Foto: hurricanehank / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en video fra TikTok-skaperen @adrianwidjy med 1.6 millioner visninger forteller han at man ikke bør føle seg presset til å kjøpe en ferdigfylt pose med druer i Australia.

Han viser dermed at han tar ut halvparten av druene fra to ferdigfylte poser og legger i en annen pose, slik at han fikk halvparten lilla og halvparten grønne druer.

- Visste du dette? Du har lov til å kjøpe mengden du vil ha istedenfor hele den ferdigfylte posen. Jeg måtte være sikker og spurte de ansatte om det var greit og de sa 100 prosent, skriver han under videoen sin.

Kommentarene har heller ikke latt seg vente på videoen.

- Jeg føler dette er ulovlig, skriver en.

- Så er dette derfor jeg ser halvfulle poser? spør en annen.

Men hvordan er egentlig dette i Norge?

Som oftest finner du ferdigfylte plastkurver med druer i norske matbutikker. De kan man vel ikke åpne, eller?

- Når kurvene er pakket inn kan ikke kundene åpne pakkene og ta ut noen druer å legge i en annen pose. Det vil bare føre til økt matsvinn, og det ønsker vi ikke, sier kommunikasjonsansvarlig i Coop, Harald Kristiansen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer