Ekstrem UV-stråling

Du kan få hudskader etter fem minutter

Hetebølgen i Europa gir ekstrem varme - og i en del områder er UV-strålingen så høy at den kan gjøre stor skade på kort tid.

HETEBØLGE: Det er ikke bare veldig varmt i deler av Europa, UV-strålingen er dessuten ekstrem i de sørligste delene. Her fra Malaga onsdag, hvor UV-strålingen skal bli ekstrem de neste dagene. Foto: NTB Scanpix
HETEBØLGE: Det er ikke bare veldig varmt i deler av Europa, UV-strålingen er dessuten ekstrem i de sørligste delene. Her fra Malaga onsdag, hvor UV-strålingen skal bli ekstrem de neste dagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hetebølgen i Europa skal gi temperaturer på rundt 40 grader mange steder denne uka, og temperaturen vil nå en topp torsdag og fredag, andre steder i helga. Temperaturene kan komme opp i rundt 45 grader nord i Spania på fredag, ifølge BBC, som også forteller at den sterke varmen skyldes eksepsjonelt varme luftstrømmer fra Nord-Afrika.

Sterk varme kan forårsake alt fra dehydrering til solstikk, og som den franske helseministeren uttalte i forkant av hetebølgen - «ingen er en supermann når det kommer til å takle den ekstreme varmen vi kommer til å oppleve», skriver the Guardian.

Samtidig bør du være obs på UV-strålingen der du oppholder deg - som skal bli ekstrem spesielt i de sørligste områdene av Europa.

Og den kan skade lys hud på bare noen få minutter.

Her blir UV-strålingen ekstrem

I dag og de nærmeste dagene er det varslet ekstremt høy UV-stråling i flere av de sørlige områdene av Europa.

Blant annet på Kypros, Gran Canaria, i Malaga i Spania, i den portugisiske hovedstaden Lisboa og på den greske øya Rhodhos vil UV-strålingen komme opp i en UV-index på 11 en av de nærmeste dagene, viser informasjon fra det finske meteorologiske institutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer