Du kan få svi

Husk dette på vannet i sommer.

Du kan få svi
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte SUP-brett (Stand Up Paddle) har blitt en populær fritidsaktivitet. Det er imidlertid en ting mange nok ikke har fått med seg, og det er at disse havner under begrepet «fritidsbåt».

- Helt siden vestpåbudet for fritidsbåter trådte i kraft, har det vært gjeldende også for SUP-brett, sa seksjonssjef for fritidsfartøy i Sjøfartsdirektoratet, Petter Søreng tidligere til Fredriksstad Blad.

Det er ikke gitt at man går rundt og vet at vannmelonen er søt og god når man skal handle den på butikken. Heldigvis finnes det noen tegn som kan være til god hjelp i vannmelonjakten! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Påbud om vest i fritidsbåt ble vedtatt i Stortinget i 2015, og flytevestpåbudet gjelder når fartøyet er i fart, og SUP-brett omfattes altså av påbudet.

- Det betyr altså alt som drives fram av årer, seil, motor eller liknende, inkludert vannsportutstyr som trekkes av båter. SUP brukes ikke bare langs land eller som en «badeleke», men også som framkomstmiddel, og noe folk trener og padler med, påpekte Søreng overfor avisa.

Bøtenivået for manglende flytevest er på 500 kroner.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer