Gjestehavner i Norge

Du kan møte stengte servicebygg

Situasjonen gjør at du kan du gå en litt annerledes sommer i møte når du legger til en norsk gjestehavn.

ÅPNE GJESTEHAVNER: Se hvilke tiltak som er innført i de norske gjestehavnene som følge av covid-19. Her småbåter i Arendal sentrum. Foto: NTB Scanpix
ÅPNE GJESTEHAVNER: Se hvilke tiltak som er innført i de norske gjestehavnene som følge av covid-19. Her småbåter i Arendal sentrum. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Faren for smitte av Covid-19 har ført til en rekke endringer i samfunnet de siste månedene, også for sommerferien sin del.

Skal du ut med båt, vil du muligens oppleve at ikke alt er som det pleier rundtom i gjestehavnene her til lands.

Også der er det innført en del smitteforebyggende tiltak, som blant annet innebærer strengere regler for hvor du kan legge til, og i noen tilfeller stengte servicebygg.

Ingen felles retningslinjer

Kystverkets sjøsikkerhetsdirektør, Arve Dimmen, sier til Dinside at Kystverket ikke kjenner til at det er gitt noen egen nasjonal veileder eller retningslinje for gjestehavner, og at det så vidt de vet ikke laget noen spesifikk bransjestandard.

- Størrelsen og omfanget av aktiviteten i gjestehavner varierer. Avhengig av dette vil flere av de generelle nasjonale anbefalingene og retningslinjene være aktuelle, sier Dimmen, og viser til FHIs retningslinjer for arrangementer, fritidsreiser og rådene til reiselivsbransjen - blant annet for campingplasser og lignende.

Dimmen sier videre at de også kjenner til at fylkesmenn og foreninger har gitt råd og veiledning. Sjøsikkerhetsdirektøren viser blant annet til Fylkesmannen i Vestfold og Telemarks rettleder for smittevern i gjestehavner. Denne stiller krav både om avstand mellom personer og ekstra renhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer