Inngrodd tånegl

Du klipper tåneglene feil

Slik gjør du det riktig.

KLIPPE TÅNEGL: Inngrodd tånegl kan være svært ubehagelig, men riktig klipping kan forhindre det. Foto: Sahacha Nilkumhang / Shutterstock / NTB
KLIPPE TÅNEGL: Inngrodd tånegl kan være svært ubehagelig, men riktig klipping kan forhindre det. Foto: Sahacha Nilkumhang / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange opplever å få inngrodd tånegl i løpet av livet. Det er en smertefull opplevelse, der tåneglen vokser feil og skjærer seg inn i huden. Dette skjer oftest på stortåen, melder Lommelegen.

Det er flere årsaker til at tåneglen vokser feil, og noen av de vanligste årsakene er feil klipping av neglen eller bruk av trange sko eller sokker som kan føre til at neglen trykker ned i huden.

Det finnes flere behandlingsformer for inngrodd tånegl, men en av de viktigste er å klippe tåneglene riktig, og ifølge Ebonie Vincent, fot- og ankelkirurg i Long Beach i California, er dette den riktige måten:

- Den riktige måten å trimme neglene på, er å klippe dem rett over uten krumning, uttaler Vincent til det amerikanske forbrukersiden Consumer Reports.

Med andre ord skal det ikke være noen kurve på neglen etter du har klipt den og du skal ikke klippe for langt inn på sidene:

Klipp tåneglen rett over, ikke i en bue. Foto: Evgenia.B / Shutterstock / NTB
Klipp tåneglen rett over, ikke i en bue. Foto: Evgenia.B / Shutterstock / NTB Vis mer

Ifølge ACFAS, som står for American College of Foot and Ankle Surgeons, bør du heller ikke klippe neglene for kort. Du kan forhindre det ved å sjekke at du får en fingernegl under sidene og enden på tåneglen, forklarer organisasjonen overfor nettstedet.

Etter at alle neglene er klippet, kan du også file dem forsiktig for å unngå at de flises opp. Skulle du likevel lide av inngrodde tånegler må du ikke begynne å «operere» på egen hånd. Oppsøk lege eller en fotspesialist.

Det er også viktig å bruke riktig redskap som neglesaks, negleklipper eller neglefil, og unngå en vanlig saks.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer