Inngrodd tånegl

Du klipper tåneglene feil

Slik gjør du det riktig.

KLIPPE TÅNEGL: Inngrodd tånegl kan være svært ubehagelig, men riktig klipping kan forhindre det. Foto: Sahacha Nilkumhang / Shutterstock / NTB
KLIPPE TÅNEGL: Inngrodd tånegl kan være svært ubehagelig, men riktig klipping kan forhindre det. Foto: Sahacha Nilkumhang / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange opplever å få inngrodd tånegl i løpet av livet. Det er en smertefull opplevelse, der tåneglen vokser feil og skjærer seg inn i huden. Dette skjer oftest på stortåen, melder Lommelegen.

Det er flere årsaker til at tåneglen vokser feil, og noen av de vanligste årsakene er feil klipping av neglen eller bruk av trange sko eller sokker som kan føre til at neglen trykker ned i huden.

Det finnes flere behandlingsformer for inngrodd tånegl, men en av de viktigste er å klippe tåneglene riktig, og ifølge Ebonie Vincent, fot- og ankelkirurg i Long Beach i California, er dette den riktige måten:

- Den riktige måten å trimme neglene på, er å klippe dem rett over uten krumning, uttaler Vincent til det amerikanske forbrukersiden Consumer Reports.

Med andre ord skal det ikke være noen kurve på neglen etter du har klipt den og du skal ikke klippe for langt inn på sidene:

Ifølge ACFAS, som står for American College of Foot and Ankle Surgeons, bør du heller ikke klippe neglene for kort. Du kan forhindre det ved å sjekke at du får en fingernegl under sidene og enden på tåneglen, forklarer organisasjonen overfor nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.