Kjøpe elsykkel i utlandet

Du sparer over 7.000 på å kjøpe denne i Sverige

Mye billigere i Sverige og Tyskland – selv når du gjør det helt lovlig.

DYR I NORGE: Winora Yakun Urban koster nesten 40.000 i Norge. I Sverige koster den «bare» 32.000. Foto: Tore Neset
DYR I NORGE: Winora Yakun Urban koster nesten 40.000 i Norge. I Sverige koster den «bare» 32.000. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger nærmest inngrodd i den norske folkesjela: Alt er billigere i utlandet.

Når det gjelder elsykler, er det faktisk sant. For nesten konsekvent koster sykler med elektrisk motor mindre i nabolandene og i Nord-Europa enn her i landet.

I noen tilfeller kan du spare mange tusenlapper. I andre tilfeller er det kanskje ikke verd bryet når du legger norsk moms og fraktkostnader på toppen.

Du bør i tillegg forsikre deg om at du kan få sykkelen reparert i Norge dersom noe skulle gå galt.

Mange nettbutikker vil ikke sende elsykler til Norge på grunn av størrelse, vekt og internasjonale merkevareavtaler. Dermed er personlig oppmøte med en romslig bil ofte eneste alternativ.

Elsykkel på «harryhandel»

De hender likevel at noe er så godt at det bare nesten er sant.

En leser tipset oss om en Giant Explore E+ som var til salgs hos XXL i Sverige for 15.000 svenske kroner (14.601 norske). Samme sykkel koster 24.999 kroner hos XXL i Norge. Altså en differanse på hele 10.398 kroner.

Men så viste det seg altså at det var feil på nettsiden. De lille tallet «17» skulle vært erstattet med «16». Det dreier seg altså om en fjorårsmodell på salg. Sykkelen selges fortsatt, men nå med riktig årstall på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer