Duell: Rimelige el-sykler fra Biltema og Clas Ohlson

Hva får du for pengene og hva er forskjellen?

Både Clas Ohlson og Biltema har rimelige el-sykler, men med noen viktige forskjeller. Foto: BRYNJULF BLIX
Både Clas Ohlson og Biltema har rimelige el-sykler, men med noen viktige forskjeller. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

El-sykkel er fremdeles ganske ukjent for mange. Dette skyldes så mangt, blant annet at sykler i dag ofte blir oppfattet som et slags treningsapparat og for det meste selges i sportsforretninger. Men en el-sykkel er ikke noe sportsutstyr, og bryter på mange måter med hele sport- og idrettsideologien.

De el-syklene vi snakker om her er nemlig behagelige framkomstmidler. De er ikke laget for at du skal svette og bli utslitt, snarere tvert i mot. De er laget for å gi deg et behagelig transportmiddel.

Med en el-sykkel kan du sykle i Oslos seige bakker som om du var i flate København eller Amsterdam, hvor folk bruker sykkelen til normal transport, med vanlige klær i passe tempo.

En el-sykkel har en hjelpemotor, slik at du må tråkke selv for at motoren skal snurre. Du kan tråkke så hardt og fort du vil, men motoren slutter å hjelpe til når farten har blitt 25 kilometer i timen.

Vår første test av el-sykkel var i 2011, den finner du her.

Små forskjeller og store likheter

Både Clas Ohlson og Biltema har nå el-sykler i vareutvalget. Hos Clas Ohlson er det bare én modell tilgjengelig, og dette er det man vanligvis kaller en damesykkel selv om Clas Ohlson mener den er kjønnsnøytral. Den leveres i fire farger: Sort, blå, rød og hvit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.