Duell: Rimelige el-sykler fra Biltema og Clas Ohlson

Hva får du for pengene og hva er forskjellen?

Både Clas Ohlson og Biltema har rimelige el-sykler, men med noen viktige forskjeller. Foto: BRYNJULF BLIX
Både Clas Ohlson og Biltema har rimelige el-sykler, men med noen viktige forskjeller. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

El-sykkel er fremdeles ganske ukjent for mange. Dette skyldes så mangt, blant annet at sykler i dag ofte blir oppfattet som et slags treningsapparat og for det meste selges i sportsforretninger. Men en el-sykkel er ikke noe sportsutstyr, og bryter på mange måter med hele sport- og idrettsideologien.

De el-syklene vi snakker om her er nemlig behagelige framkomstmidler. De er ikke laget for at du skal svette og bli utslitt, snarere tvert i mot. De er laget for å gi deg et behagelig transportmiddel.

Med en el-sykkel kan du sykle i Oslos seige bakker som om du var i flate København eller Amsterdam, hvor folk bruker sykkelen til normal transport, med vanlige klær i passe tempo.

En el-sykkel har en hjelpemotor, slik at du må tråkke selv for at motoren skal snurre. Du kan tråkke så hardt og fort du vil, men motoren slutter å hjelpe til når farten har blitt 25 kilometer i timen.

Vår første test av el-sykkel var i 2011, den finner du her.

Små forskjeller og store likheter

Både Clas Ohlson og Biltema har nå el-sykler i vareutvalget. Hos Clas Ohlson er det bare én modell tilgjengelig, og dette er det man vanligvis kaller en damesykkel selv om Clas Ohlson mener den er kjønnsnøytral. Den leveres i fire farger: Sort, blå, rød og hvit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer