SMS fra Oslo Kommune:

– Dusj kortere

Kommunen ber innbyggerne spare på vannet.

SPAR VANNET!: Oslo kommune oppfordrer nå innbyggerne til å bruke så lite vann som mulig. Foto: Pål Joakim Pollen
SPAR VANNET!: Oslo kommune oppfordrer nå innbyggerne til å bruke så lite vann som mulig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kjære Oslo! Akkurat nå har vi mindre vann enn normalt, og vi trenger din innsats for å spare vann! Dusj kortere, slå av kranen ved tannpuss og unngå vanning av plen. Gjør det for Oslo, så har vi fortsatt vann til de viktigste tingene i våre liv.

Slik lyder SMS-meldingen kommunen har sendt ut innbyggerne i dag.

Lite vann i magasinene

Med i SMS-meldingen følger en lenke til mer informasjon, og Oslo kommune understreker at det ikke er noen fare for at vannet forsvinner fra springen.

Men på grunn av lite vann i Oslos vannmagasiner, oppfordrer kommunen til at folk sparer mer på vannet i hverdagen. Det har vært svært lite nedbør på østlandet de siste ukene, med vedvarende høy skogbrannfare i fraværet av regn.

- Vi har mindre vann enn normalt i Oslos vannmagasiner, derfor oppfordrer vi folk om å være ekstra bevisste på vannforbruket, for å unngå at vi havner i en kritisk situasjon. Det monner hvis alle gjør litt, og Oslofolk er gode til å stille opp for fellesskapet når det trengs, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel, i en e-post til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.