SMS fra Oslo Kommune:

– Dusj kortere

Kommunen ber innbyggerne spare på vannet.

SPAR VANNET!: Oslo kommune oppfordrer nå innbyggerne til å bruke så lite vann som mulig. Foto: Pål Joakim Pollen
SPAR VANNET!: Oslo kommune oppfordrer nå innbyggerne til å bruke så lite vann som mulig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kjære Oslo! Akkurat nå har vi mindre vann enn normalt, og vi trenger din innsats for å spare vann! Dusj kortere, slå av kranen ved tannpuss og unngå vanning av plen. Gjør det for Oslo, så har vi fortsatt vann til de viktigste tingene i våre liv.

Slik lyder SMS-meldingen kommunen har sendt ut innbyggerne i dag.

Lite vann i magasinene

Med i SMS-meldingen følger en lenke til mer informasjon, og Oslo kommune understreker at det ikke er noen fare for at vannet forsvinner fra springen.

Men på grunn av lite vann i Oslos vannmagasiner, oppfordrer kommunen til at folk sparer mer på vannet i hverdagen. Det har vært svært lite nedbør på østlandet de siste ukene, med vedvarende høy skogbrannfare i fraværet av regn.

- Vi har mindre vann enn normalt i Oslos vannmagasiner, derfor oppfordrer vi folk om å være ekstra bevisste på vannforbruket, for å unngå at vi havner i en kritisk situasjon. Det monner hvis alle gjør litt, og Oslofolk er gode til å stille opp for fellesskapet når det trengs, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel, i en e-post til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer