- Dyrest i påsken

Flere av skianleggene setter opp prisene i påsken.

DYREST I PÅSKEN: Trysilfjellet alpinsenter. Foto: Halvard Alvik / NTB
DYREST I PÅSKEN: Trysilfjellet alpinsenter. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En prissammenlikning av ulike skidestinasjoner gjennomført av Østlendingen viser at flere av skianleggene setter opp prisene i påsken.

«Trysil er Nordens dyreste skidestinasjon i påsken,» skriver lokalavisa.

For å stå på ski på Trysilfjellet må en familie på to foreldre og tre barn mellom 7 og 17 år ut med 11 338 kroner for ei uke i ferien.

- Prisene gjenspeiler de brede og varierende tilbudene

Petra Hellebran, pressekontakt i Skistar som drifter skianlegget i Trysil, forklarer til Østlendingen at prisene på heiskort har økt med 3-4 prosent i år.

- Først og fremst synes jeg at prisene på våre destinasjoner gjenspeiler de brede og varierende tilbudene vi har, som antall heiser, nedfarter og snøgaranti. Så prisene må ses i sammenheng med det med får for pengene.

TRYSIL: Restaurant Fjellroa i Trysilfjellet alpinsenter. Foto: Halvard Alvik / NTB
TRYSIL: Restaurant Fjellroa i Trysilfjellet alpinsenter. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer

Ifølge avisa ble prisen på heiskort for ei uke i Trysil satt opp med 349 kroner fra 1. april.

- Vi har en prismodell som styres av tilbud og etterspørsel og hvor og når heiskortene kjøpes. Det vil si at større etterspørsel noen dager og perioder betyr økt pris, slik som reise og hotellbooking. I påsken er det stor interesse og prisene påvirkes av det, men samtidig har vi mange gunstige pakker og siste liten-tilbud før påske

Så mye koster det

Bak Trysilfjellet havner Norefjell Skisenter. Da DinSide sjekket prisene kostet det 2110 kroner per dag for en familie, mens det kostet 9030 kroner for ei uke.

Hakk i hæl følger Hafjell/Kvitfjell og Geilo, hvor et dagskort for en familie koster 2110 kroner, mens et ukekort koster henholdsvis 9450 og 9570 kroner

Den laveste prisene for én dag i bakken, er 1450 kroner (Stranda) og 1800 kroner (Beitostølen). Det som skiller Stranda fra de andre her, er at familieprisen er for to voksne og fire barn.

Her er DinSides prissjekk kort oppsummert:

  • Høyest dagspris for en familie er Skistar på 2162 kroner.
  • Norefjell er rimeligere på todagerskort - da lander prisen på 3800 kroner.
  • Høyest pris for todagerskort er hos Skistar med en sum på 4254 kroner. Skistar-kortet kan brukes på Hemsedal og Trysil med flere.
  • Narvik har det laveste todagerskortet på drøyt 3000 kroner.
  • Narvik er også blant de rimeligste på ukekort, som koster familien 7910 kroner.
  • Her er Beitostølen igjen rimeligst på 7756 kroner.
  • Høyest pris for sjudagerskort har Alpepasset som koster 9970 kroner for familien. Det kan brukes ved 8 destinasjoner, deriblant Strandafjellet, Stryn og Sunnmørsalpene fjellseter.
  • Merk at Alpepasset er valgfrie dager slik at du kan spre dagene utover sesongen.
  • Merk også at ikke alle skisentrene tilbyr sjudagerskort. For eksempel Skistar som selger 6-8 dager. Prisen på dette blir 10 680 kroner.

- Ganske fint i hele landet

Uansett hvor du tilbringer ferien kan du vente deg fint påskevær.

- Påskeværet ser generelt ganske bra ut over hele landet for dem som skal i fjellet. Det vil selvfølgelig bli noen lokale forskjeller, men det vil bli en del sol i fjellet, fortalte Elbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til NTB.

Meteorologen la til at kalde temperaturer om natta gjør at det blir påskeføre i både skispor -anlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer