Test av nøtteknekkere

Dyrt er ikke nødt til å være best

Vinnerne befinner seg i begge ender av prisskalaen, men noen nøtteknekkere i øverste prissjikte, bør du styre unna.

KNEKKEKONKURRANSE: Sju nøtteknekkere fra 30 til 380 kroner får bryne seg på julenøtter. De dyreste variantene er ikke nødvendigvis de beste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
KNEKKEKONKURRANSE: Sju nøtteknekkere fra 30 til 380 kroner får bryne seg på julenøtter. De dyreste variantene er ikke nødvendigvis de beste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Adventstid kan bety så mangt. For noen er det gjerne tradisjon å sette seg ved peisen og knekke nøtter til seg selv eller de minste i familien. Finner du to nøtter inni samme skall, kan dere spille filipine.

For komplett kos, må du ha en god nøtteknekker.

De fleste er vant til de klassiske variantene, som ligner ei tang i formen og har to innhukk øverst, tilpasset små og store nøtter.

Men det finnes, imidlertid, nøtteknekkere som skiller seg ut designmessig i ulik grad. Fungerer disse like godt som de gode, gamle?

Dinside har testet sju nøtteknekkere, hvor prisene spenner fra 30 til 380 kroner. To av testproduktene i øverste prisklasse skiller seg markant ut i design.

Her ser du hvordan nøtteknekkerne gjorde det.

TGR, 30 kroner

Testens billigste nøtteknekker har en velkjent, klassisk utforming og er lett å holde i. Gummi på håndtaket gjør at det ikke blir vondt inni håndflaten etter å ha knekket nøtter over lengre tid.

Innhukkene øverst på nøtteknekkeren gjør at den knekker hele hasselnøtter og fine valnøtter. Den har ikke sjans på mandler, og pekannøttene er også litt vanskelige å knekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer