Ekkelt funn i Lollipop-is

Jonathan (6) skulle bare nyte en is da han oppdaget noe rart.

PINNEIS: I isen skjulte det seg ikke bare en ispinne, men to. Foto: Privat
PINNEIS: I isen skjulte det seg ikke bare en ispinne, men to. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide-journalist Kirsti Østvang hadde gått til innkjøp av lollipop-is til barna sine som de skulle få nyte i sommerværet som var nå i helga.

Eldstemann på seks år oppdaget noe merkelig som befant seg i Lollipop-isen.

«Det stikker noe rart opp fra isen min» ropte Jonathan (6) til mammaen sin.

Da tok Østvang en nærmere titt. Det så ut som en pinne som gikk skrått gjennom isen, men det var ikke en vanlig ispinne.

- Det var nesten som en stor og skarp flis, sier hun.

- Svært sjeldent

- Dette er en ispinne som er delt i to på langs. Vi har akkurat fått kjennskap til saken, så vi vil gå det opp for å finne ut akkurat hva som har skjedd her. Det som mest sannsynlig har skjedd, er at en ispinne har kommet skjevt inn på matebåndet og blitt delt i to før den så har blitt plukket opp av den automatiske pinnestikkeren og lagt til isen sammen med den normale pinnen. Dette er svært sjelden, men kan dessverre forekomme, sier direktør for strategi og kommunikasjon, Mari Ellestad, i Diplom-Is.

DELT I TO: Isen inneholdt både en vanlig ispinne og en ispinne som var delt i to. Foto: Privat
DELT I TO: Isen inneholdt både en vanlig ispinne og en ispinne som var delt i to. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Ellestad produserer og selger de over 10 millioner Lollipop i året, fordelt på småis og flerpakninger.

- Forrige gang noe liknende skjedde med en Lollipop var i 2022, da en is hadde en hel ekstra pinne i seg. Dette er altså svært sjelden gitt volumene vi produserer.

Undersøker saken

Østvang påpeker at det gikk bra og at det kunne vært verre. Likevel var det et litt guffent funn, sier hun.

- Jeg forstå at dette kan oppleves som skummelt, men det er ikke farlig, forklarer Ellestad og fortsetter:

- Pinnen er for stor til å kunne settes i halsen, og så stor at den vil oppdages, slik den også gjorde i dette tilfellet. Når det er sagt, så skjønner jeg at dette var en ubehagelig opplevelse – og vi skal rutinemessig gå inn i saken og finne ut hva som har skjedd i akkurat dette tilfellet slik at vi kan unngå liknende hendelser i framtida.

Noen ganger hender det at ølen eller brusen du skal drikke har blitt ristet, det er kjipt. Men visste du at det finnes et triks som gjør at du trygt kan åpne den etter et slikt uhell? Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Johannes Riise Undall. Vis mer

Samtidig påpeker Ellestad at det er fint at forbrukeren har meldt inn saken direkte slik at de får håndtert det skikkelig, både for å lære av det men også får fulgt opp vedkommende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer