Ekkelt funn i vegetarburger

Ikke bare var det en rå kjøttbit på vegetarburgeren. Blodsaft fulgte også med på brødet.

GRØSSET: Malene Bergin fikk både en rå kjøttbit og blodsaft med på kjøpet da hun bestilte en vegetarburger. Foto: Privat
GRØSSET: Malene Bergin fikk både en rå kjøttbit og blodsaft med på kjøpet da hun bestilte en vegetarburger. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan trygt si at Malene Bergin (16) både fikk mer enn hun hadde lyst på og betalte for da hun var innom Burger King Levanger.

Forrige lørdag var 16-åringen på jobb og dro innom den populære burgerkjeden for å kjøpe seg en matbit i lunsjen. Hun bestilte en burger, pommes frites og en brus.

Bergin har bestilt den samme burgeren ved flere anledninger, og pleier alltid å åpne den for å fjerne sylteagurken - noe som vanligvis går plettfritt.

Men ikke denne gangen. For idet hun løftet på brødet på toppen av burgeren, ble hun meget betenkt, skriver iLevanger, som omtalte saken først.

Blodsaft på brødet

- Plutselig oppdaget jeg en rosa klump som stakk ut. Det var en rå kjøttbit som satt fast i vegetarkjøttet, forteller Bergin til DinSide.

16-åringen forteller at hun har opplevd å få vanlig kjøtt, istedenfor vegetarkjøtt på burger før.

- Det synes jeg ikke var ekkelt, men her var det blodsaft på brødet, sier Bergin.

Hun tror ikke at noen hadde spist den burgeren hun fikk - selv ikke de som spiser kjøtt.

- Jeg synes det var skikkelig ekkelt, forteller 16-åringen.

OVERRASKET: Karoline Henriette Brügger Bjånesøy trodde hun først fant en larve i sjokoladeplata. Foto: Karoline Henriette Brügger Bjånesøy Vis mer

- Feil kan skje

Bergin lot det gå, og gikk ikke tilbake for å si ifra om det som hadde skjedd. Hun spiste bare pommes fritesen og gikk tilbake på jobb.

Mora tok seg av klagen, og sendte en e-post til Burger King.

DinSide har vært i kontakt med burgerkjeden, og spurt hvordan dette kunne skje.

- Det skal være trygt å spise på Burger King. Hvis gjesten har fått noe annet enn det som var bestilt, så beklager vi dette, sier Kenneth Lorentzen, Norgessjef i Burger King.

Han forklarer at de har rutiner for tilberedning av plantebaserte produkter, samt at de bruker blant annet separate redskaper.

- Likevel kan feil skje, og etter at vi ble kjent med denne saken har vi gjennomgått rutinene våre med de ansatte på restauranten, sier Lorentzen.