Majones i sjokoladekaka

Ekspert med sjokktriks: - Hemmelig ingrediens

- Før du utbryter et stort «æsj», tenk over dette.

SJOKOLADEKAKE: Dette overraskende trikset skal gjøre sjokoladekaka di enda bedre. Illustrasjonsfoto: Stockcreations/Shutterstock/NTB
SJOKOLADEKAKE: Dette overraskende trikset skal gjøre sjokoladekaka di enda bedre. Illustrasjonsfoto: Stockcreations/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det er en kjent sak at hobbykokker og -bakere verden over gjerne har sine egne triks for å gjøre maten ekstra god.

For eksempel bruker mange litt kaffe i sjokoladekremen for å framheve sjokoladesmaken. Andre bruker ananassaft eller surmelk til å mørne kjøtt.

Nå avslører produktsjef Marianne Braastad hos matprodusenten Mills et annet oppsiktsvekkende triks, som kanskje ikke er like godt kjent.

- Majones som den hemmelige ingrediensen i sjokoladekaka, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

- Supersaftig

Du leste riktig: Hun foreslår å bruke majones i sjokoladekakerøra.

- Før du utbryter et stort «æsj», tenk over hva majones er laget av: egg, olje og litt syre fra eddik. Egget og oljen i majonesen gjør sjokoladekaka supersaftig og eddiken bringer fram sjokoladesmaken, skriver hun.

MAJONES-TRIKSET: Sliter du med å få bort klistremerkene som sitter på glass eller møbler? Da er det bare å finne fram majonesen og prøve dette tipset! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Det er dessuten en kjent sak at salt bringer fram smaken i sjokolade - og salt finner du også i majones.

Trikset er slett ikke nytt, og er mer brukt i USA. Matmagasinet The Kitchn hevder at oppskriften har eksistert siden depresjonen på 20-tallet eller andre verdenskrig, da tilgangen på råvarer var begrenset.

- Smaker ikke majones

Bare tilsett et par spiseskjeer til en desiliter med majones i røra. Om du ikke har egg i hus, kan du faktisk erstatte eggene i kaka med majones i stedet.

Grepet skal fungere både på «vanlige» hjemmelagde kaker og kakemiks-pakker fra butikken.

Er du redd for smaken, skal du visstnok ikke trenge å bekymre deg, ifølge matnettstedet Food52.

- Du kan ikke smake majonesen i det hele tatt: Den gir bare kaka en fantastisk fløyelskonsistens, og en perfekt, bløt bunn, skriver de.

TUBEPÅLEGG: Det finnes mange måter å gå til verks når man skal klemme pålegg ut av en tube, men kan du den riktige måten? Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Vil du booste kaka di enda mer, kanskje du har lyst til å prøve trikset til matredaktør Claire Lower i bloggen Lifehacker.

Krydder i kakerøra

Hun foreslår nemlig å bruke kaffe i stedet for vann i kakerøra, for å forbedre og løfte fram smakene i sjokoladekaka.

Livsstilsbloggen Casa Watkins Living har et enda mer «spicy» triks. De foreslår nemlig å tilsette bitte litt krydder i kakerøra.

Du kan for eksempel bruke ei teskje med kanel eller ei halv teskje med røkt paprikapulver (!) til sjokoladekakerøra. Baker du formkake, kan du prøve med ei halv teskje muskat eller malt ingefærrot.

Hvem vet, kanskje majones eller røkt paprikapulver blir din nye, hemmelige favorittingrediens?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer