Ekstrem kø: - Beklager

Bestiller du i dag, mottar du maten i 2067.

POPULÆRE: Bestiller du de eksklusive biffkroketter hos slakterbutikken Asahiya i dag, får du dem i 2067. Foto: Asahiya
POPULÆRE: Bestiller du de eksklusive biffkroketter hos slakterbutikken Asahiya i dag, får du dem i 2067. Foto: Asahiya Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunne du ha tenkt deg å vente 43 år på et spesielt måltid?

Det er kanskje ikke så aktuelt for mange å vente flere tiår på å motta en bestilling, men så lang er faktisk ventelista for en eske med kroketter med japansk Kobe-biff, i slakterbutikken Asahiya.

Slakteren ligger i Takasago City, og der har de laget biffkroketter siden 1940-tallet. Dog var det først etter tusenårsskiftet at interessen for de friterte potetbollene med eksklusivt kjøtt tok helt av.

FRARÅDES: Før du kaster deg på trenden om å drikke råmelk, bør du være obs på risikoen det kan medføre. Video: TikTok / Storyblocks. Vis mer

Selges med tap

Til CNN Travel forteller Shigeru Nitta, tredjegenerasjons eier av Asahiya, at de introduserte de nå ekstremt populære krokettene, døpt «Extreme Croquettes», i 1999 på nett, og i starten ble disse solgt med tap. Krokettene ble solgt for 1,80 dollar stykket, 18 kroner med dagens kurs, men kjøttet alene kostet 2,70 dollar, 28 kroner.

Strategien var ifølge Nitta å introdusere kundene for Kobe-kjøtt.

- Vi lagde rimelige og velsmakende kroketter som demonstrerer konseptet til butikken vår som en strategi for å få kundene til å nyte krokettene, og deretter håper vi at de vil kjøpe Kobe-biffen vår etter å ha smakt krokettene, forteller han til CNN.

Ifølge slakteren bestiller rundt halvparten av dem som kjøper biffkroketter, Kobe-kjøtt.

Har økt produksjonen

I 2016 var ventelista såpass lang at Asahiya bestemte seg for å legge ned produksjonen. Da var ventetida på 14 år fra bestilling. Men, etter høy etterspørsel fra kundene, åpnet de igjen for bestillinger i 2017.

Det som kanskje er hovedårsaken til at ventelista har bygget seg opp såpass, er at slakterbutikken tidligere bare produserte 200 kroketter i uka. Seinere har produksjonen økt til 200 om dagen.

- Vi hører at vi burde ansette flere folk og lage kroketter raskere, men jeg tror det ikke finnes en butikkeier som ansetter ansatte og produserer mer for å få mer underskudd. Jeg beklager at de må vente. Jeg vil virkelig lage kroketter raskt og sende dem så snart som mulig, men hvis jeg gjør det, vil butikken gå konkurs, sier Nitta til CNN.

Disse kan du få raskere

Dersom du ikke ønsker å vente 43 år på å få smake de ettertraktede krokettene, er ventelista på slakterens Premier Kobe Croquettes, noe kortere og du trenger «bare» å vente 4 år før du kan sette tennene dine i det eksklusive kjøttet.

PS. Har du forhåpninger om at ventetida for «Extreme Croquettes» skal bli kortere, har vi dårlig nytt. Da vi omtalte Asahiya og de etterspurte krokettene i 2022, var ventelista på drøyt 30 år.