Elsparkesykler:

Elsparkesykkelaktør innfører nye regler

Elsparkesykkelaktøren Bolt ønsker å utestenge alle brukere som ikke parkerer på en forsvarlig måte. De vil også hindre mindreårige i å bruke sparkesyklene.

ELSPARKESYKKEL: Bolt innfører nye regler. Foto: Girts Ragelis / Shutterstock / NTB
ELSPARKESYKKEL: Bolt innfører nye regler. Foto: Girts Ragelis / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi må få ned skadestatistikken og skape et ryddigere bybilde. Vi mener løsningen ligger i teknologien, sier Norgessjef Jose Rei i Bolt.

I dag må alle som benytter en Bolt-elsparkesykkel sende inn bilde av den parkerte elsparkesykkelen etter endt tur. Bildene skal nå brukes for å hindre uforsvarlig parkerte elsparkesykler. Hvis en elsparkesykkel står feilparkert, vil brukeren få en advarsel. Gjentas hendelsen vil brukeren bli blokkert fra tjenesten i én dag.

– Hvis en bruker fortsetter å parkere uforsvarlig, vil de risikere å bli utestengt fra tjenesten vår på livstid, sier Rei.

ID-verifisering

I tillegg vil Bolt iverksette ID-verifisering i Norge, med oppstart i Bergen. Bolt vil operere med en aldersgrense på 18 år fra og med høsten.

- Dessverre så er kjøring blant mindreårige et økende problem for bransjen. Barn og tenåringer har ikke samme forutsetning, eller erfaring, for å ferdes i trafikken som det voksne har. Vi har derfor bestemt oss for å implementere ID-verifisering i Bolt-appen, forteller Rei

ID-verifiseringen betyr i praksis at alle brukere må laste opp et bilde av seg selv i tillegg til bilde av gyldig ID, som f.eks pass og førerkort, før de kan benytte seg av en Bolt-elsparkesykkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.