Elsparkesykler:

Elsparkesykkelaktør innfører nye regler

Elsparkesykkelaktøren Bolt ønsker å utestenge alle brukere som ikke parkerer på en forsvarlig måte. De vil også hindre mindreårige i å bruke sparkesyklene.

ELSPARKESYKKEL: Bolt innfører nye regler. Foto: Girts Ragelis / Shutterstock / NTB
ELSPARKESYKKEL: Bolt innfører nye regler. Foto: Girts Ragelis / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi må få ned skadestatistikken og skape et ryddigere bybilde. Vi mener løsningen ligger i teknologien, sier Norgessjef Jose Rei i Bolt.

I dag må alle som benytter en Bolt-elsparkesykkel sende inn bilde av den parkerte elsparkesykkelen etter endt tur. Bildene skal nå brukes for å hindre uforsvarlig parkerte elsparkesykler. Hvis en elsparkesykkel står feilparkert, vil brukeren få en advarsel. Gjentas hendelsen vil brukeren bli blokkert fra tjenesten i én dag.

– Hvis en bruker fortsetter å parkere uforsvarlig, vil de risikere å bli utestengt fra tjenesten vår på livstid, sier Rei.

ID-verifisering

I tillegg vil Bolt iverksette ID-verifisering i Norge, med oppstart i Bergen. Bolt vil operere med en aldersgrense på 18 år fra og med høsten.

- Dessverre så er kjøring blant mindreårige et økende problem for bransjen. Barn og tenåringer har ikke samme forutsetning, eller erfaring, for å ferdes i trafikken som det voksne har. Vi har derfor bestemt oss for å implementere ID-verifisering i Bolt-appen, forteller Rei

ID-verifiseringen betyr i praksis at alle brukere må laste opp et bilde av seg selv i tillegg til bilde av gyldig ID, som f.eks pass og førerkort, før de kan benytte seg av en Bolt-elsparkesykkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer