Elsparkesykkelsalget tar av

I årets første halvår er det solgt rundt 100.000 elsparkesykler, hover- og el-skateboards. Det skjer til tross for vekst i utleiemarkedet for elsparkesykler.

ELSPARKESYKKEL: Så langt i år er det blitt solgt rundt 100.000 elektriske sparkesykler og hoverboards i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ELSPARKESYKKEL: Så langt i år er det blitt solgt rundt 100.000 elektriske sparkesykler og hoverboards i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Samlekategorien var ny på Stiftelsen Elektronikkbransjen sin salgsstatistikk i fjor og kalles mikromobilitetsprodukter. I de første seks månedene av 2019 ble det solgt rundt 30.000 enheter.

– Det er solgt rundt 100.000 av disse produktene hittil i år, og da er det snakk om både de enklere produktene som hoverboards og el-skateboards, i tillegg til elsparkesykler, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Veksten har skjedd parallelt med økt oppmerksomhet rundt elsparkesykler og at flere aktører har etablert seg med utleievirksomhet, særlig i Oslo.

Elsparkesyklene har blitt et omdiskutert tilskudd i norske bymiljøer og en spørreundersøkelse fra Trygg Trafikk og Tryg Forsikring viser at 1 av 2 nordmenn ønsker å forby bruk av uteleie-elsparkesykler på nattestid.

1 av 4 sier de ønsker totaltforbud.

Det er to år siden elsparkesykler og selvbalanserende kjøretøy ble sidestilt med sykler - og dermed med de samme trafikkreglene som gjelder for syklister på tråsykler.

Siden den tid har det ikke manglet på utfordringer med den nye trafikantgruppen på mange måter: Ulykker, branner, ulovlige sparkesykler som går i 100 kilometer i timen - og kaos med tanke på utleie-sparkesykler som skaper hindringer og trøbbel i gatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer