Elsparkesykkelsalget tar av

I årets første halvår er det solgt rundt 100.000 elsparkesykler, hover- og el-skateboards. Det skjer til tross for vekst i utleiemarkedet for elsparkesykler.

ELSPARKESYKKEL: Så langt i år er det blitt solgt rundt 100.000 elektriske sparkesykler og hoverboards i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ELSPARKESYKKEL: Så langt i år er det blitt solgt rundt 100.000 elektriske sparkesykler og hoverboards i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Samlekategorien var ny på Stiftelsen Elektronikkbransjen sin salgsstatistikk i fjor og kalles mikromobilitetsprodukter. I de første seks månedene av 2019 ble det solgt rundt 30.000 enheter.

– Det er solgt rundt 100.000 av disse produktene hittil i år, og da er det snakk om både de enklere produktene som hoverboards og el-skateboards, i tillegg til elsparkesykler, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Veksten har skjedd parallelt med økt oppmerksomhet rundt elsparkesykler og at flere aktører har etablert seg med utleievirksomhet, særlig i Oslo.

DAGBLADET TESTER: De er elsket og hatet. De er overalt i Oslos gater, men hvilket merke av elsparkesykkel er best? Video: Madeleine Liereng. Reporter: Christian Wehus, Dagbladet TV Vis mer

Elsparkesyklene har blitt et omdiskutert tilskudd i norske bymiljøer og en spørreundersøkelse fra Trygg Trafikk og Tryg Forsikring viser at 1 av 2 nordmenn ønsker å forby bruk av uteleie-elsparkesykler på nattestid.

1 av 4 sier de ønsker totaltforbud.

Det er to år siden elsparkesykler og selvbalanserende kjøretøy ble sidestilt med sykler - og dermed med de samme trafikkreglene som gjelder for syklister på tråsykler.

Siden den tid har det ikke manglet på utfordringer med den nye trafikantgruppen på mange måter: Ulykker, branner, ulovlige sparkesykler som går i 100 kilometer i timen - og kaos med tanke på utleie-sparkesykler som skaper hindringer og trøbbel i gatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer