Elsykkel: Fordeler og ulemper

Dette mener vi som tester produktene for Dinside.

TO MENINGER: Tore Neset (til venstre) og Brynjulf Blix diskuterer i denne artikkelen elsykkelens fordeler og ulemper. Vi har begge testet flere elsykler for Dinside. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TO MENINGER: Tore Neset (til venstre) og Brynjulf Blix diskuterer i denne artikkelen elsykkelens fordeler og ulemper. Vi har begge testet flere elsykler for Dinside. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er elsykkelen et produkt som har livets rett, eller er det bare en forbigående trend for bedagelig anlagte syklister med penger til overs?

Vi er to journalister som har testet elsykler for Dinside, Brynjulf Blix og Tore Neset. To ting er begge enige om: At krankmontert motor er bedre enn hjulmontert og at prisene må ned. Ellers har vi ulike synspunkter, både når det gjelder nytteverdi, bruksområde og regelverk.

Her drar vi frem noen av de viktigste argumentene våre.

Fordeler og ulemper

Hva er den største fordelen med elsykkel?

Tore:Det beste ved elsykkel er at du kommer raskt fram uten særlig egeninnsats. Motoren gjør syklingen til en lek, og du føler at du har et transportmiddel som fungerer overalt.

- En helt ny verden: Se den aller første testen av elsykkel på Dinside

Brynjulf: Enig, oppoverbakker og motvind forsvinner, og du behøver ikke grue deg til selve syklingen, formålet med turen blir det viktigste.

Hva er de største ulempene?

Tore:Det er fortsatt en sykkel, og ingen moped eller motorsykkel. Rekkevidden er dermed begrenset, og det vil ikke være praktisk å pendle for eksempel mellom Oslo og Drammen. Prismessig får du en moped for samme sum, et transportmiddel som gjør lengre pendling mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer