En gjennomsiktig kajakk

Dette er for padleren som vil vekke oppsikt i vannet.

ENKEL, MEN DYR:  Her betaler du mye for materialet kajakken er laget av.  Foto: Clear Blue Hawaii
ENKEL, MEN DYR: Her betaler du mye for materialet kajakken er laget av. Foto: Clear Blue Hawaii Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Molokino er et 230.000 år gammelt, gigantisk undervannskrater som ligger ved Hawaiiøyene. Det er også en gjennomsiktig tomannskajakk lagd av de amerikanske produsentene Clear Blue Hawaii.

Les: Slik begynner du med kajakk

Kajakken, beregnet for nybegynnere, er ikke lagd for røffe farvann, og vil fungere for de som vil padle innsjøer eller skjærgården. Og som du allerede har skjønt, er det kun én grunn til å investere i en Molokini: Den er gjennomsiktig.

Se flere bilder her:

Skroget består av polykarbonat, og kajakken leveres med en avtagbar aluminiumsramme, flyteblære foran og bak, samt øsekar. Spruttrekk kan du bare glemme, da denne kajakken er bergnet for rolige og varme farvann, så fremt du ikke vil padle med den her hjemme ikledd en våt- eller tørrdrakt.

Les også: Ta ferien i kajakken?

Produsenten, som holder til i Oregon, sier de kan skipe Molokinonen over hele verden, men regn med at det vil koste skjorta. Molokino ligger på rundt 14.000 kroner før fraktkostander, så det er bare å fantasere om hvor høyt dette vil ende. Da hadde vi heller kostet på oss en ferie i Karibien, og leid kajakken for én dag.

Alternativene

Denne er altså artig, men skal du ha kajakk i Norge velger du en annen variant.

– Kajakk er dyrt hvis man skal kjøpe eget utstyr. Man kan få en dårlig kajakkpakke til 10.000 kroner, men de fleste ender med en kajakk med utstyr til 30.000-40.000, sa Anders Thygesen fra Kajakkspesialisten til DinSide for noen dager siden.

Har du ikke budsjett til det, er rådet hans å enten kjøpe brukt eller prøve ut en av landets mange padleklubber. Årsmedlemskap koster ofte under 1.000 kroner, og da har man tilgang til alle typer kajakker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer