En slags sammenleggbar skihjelm

Carreras nye skihjelm tar mindre plass enn andre hjelmer.

TAR MINDRE PLASS: Snow Foldable Helmet. Foto: Aetherapparel.com
TAR MINDRE PLASS: Snow Foldable Helmet. Foto: Aetherapparel.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjelmer tar mye plass og er upraktisk å frakte med seg. Brilleprodusenten Carrera har satt seg fore å finne en løsning på dette ved å konstruere sammenleggbare hjelmer.

Først kom de på markedet med en sammenleggbar sykkelhjelm, og nå har de altså vist fram en hjelm de har kalt Snow Foldable Helmet.

LES: Er dette tidenes råeste skibriller?

Sammenfoldbart ytterskall

Å kalle hjelmen sammenleggbar er nok å overdrive litt: Hjelmens ytterskall er laget av tre deler som kan foldes sammen, slik at hjelmen tar opp 20 prosent mindre plass. Hvis du drømmer om å legge hjelmen i lomma på alpinjakka blir du altså skuffet, men den blir litt mindre klumpete å ha i sekken enn vanlige hjelmer.

Hjelmen oppfyller sikkerhetsstandarden for skihjelmer. I tillegg gjør ytterskallets fleksible design at hjelmen kan justeres til å passe din hodeform, og dermed ifølge produsenten «gi bedre sikkerhet og komfort».

Hjelmen leveres med integrerte snøfnuggmønstrede ørelapper, og som seg hør og bør på en skihjelm skal hjelmen ha god ventilasjon og luftgjennomstrømning. Foret inni hjelmen er laget i et materiale som puster, og kan tas av og vaskes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer