Tyveri av elsykkel

Endelig kan du forsikre den dyre elsykkelen for en billig penge

Flere er nå ute med tilbud – to med veiberging.

TRYGGHET: Å ta med seg en elsykkel til 30.000 på bytur kan være nervepirrende. Med forsikring som dekker tyveri og hærverk føles det tryggere. Enkelte tilbyr også veiberging. Foto: Moreimages/Shutterstock/NTB scanpix
TRYGGHET: Å ta med seg en elsykkel til 30.000 på bytur kan være nervepirrende. Med forsikring som dekker tyveri og hærverk føles det tryggere. Enkelte tilbyr også veiberging. Foto: Moreimages/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fullforsikring av elsykler og andre dyre tråsykler har hittil vært både dyrt og komplisert.

Heldigvis ser det nå lysere ut for elsyklister som er redde for at investeringen på flere titalls tusen skal gå fløyten på grunn av mer eller mindre proffe sykkeltyver med boltesaks og vinkelsliper.

Flere tilbyr nå egne sykkel- og elsykkelforsikringer for til en langt hyggeligere pris enn verdigjenstandforsikringene du måtte tegne før.

Har økt fra 10.000 til 30.000

Ifølge en undersøkelse Elbilforeningen foretok i fjor, har godt over halvparten (53 prosent) av elsykkel-eierne i Norge forsikret seg via innboforsikringen. Om lag 12 prosent har egen elsykkelforsikring, og 22 prosent har ingen form for forsikring i det hele tatt for sykkelen.

Elsykler dekkes i utgangspunktet av innboforsikringen, på like linje med andre sykler.

Men mange forsikringsselskaper har fortsatt en øvre grense for hva du kan regne med å få tilbake, ofte et sted mellom 5.000 og 10.000 kroner.

I dag koster mange elsykler 25.000 kroner eller mer. Dette har forsikringsselskapet If tatt konsekvensen av. De har bakt elsykkelen inn i sin standard innboforsikring, fjernet egenandelen og hevet erstatningssummen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer