Emballasje

Endrer denne

Kartongene er på vei ut til butikker på Østlandet nå.

TEST: 10 000 melkekartonger med nye korker er på vei ut til Østlandet. Foto: Tine
TEST: 10 000 melkekartonger med nye korker er på vei ut til Østlandet. Foto: Tine Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ruller Tine ut melkekartonger med en kork som henger på kartongen når du skrur den av. Målet er å gå over til hengselkork på alle produktene i løpet av neste år.

- Tine er en av Norges største brukere av emballasje, derfor har vi også et stort miljøansvar. Vi vil unngå at unødvendig plast og emballasje skal havne ute i naturen, sier bærekraftsrådgiver Elisabeth von Krogh i Tine.

NY LØSNING: Slik ser den nye korken ut. Foto: Tine
NY LØSNING: Slik ser den nye korken ut. Foto: Tine Vis mer

Imøtekommer EUs plastdirektiv

Klokka 12 i torsdag ble 10 000 liter melk tappet på de nye kartongene som skal ut på Østlandet. Korken blir «umulig» å miste med den nye løsningen.

- Ved å feste korken på kartongen unngår vi at korkene kommer på avveie, og vi imøtekommer EUs plastdirektiv for engangsartikler.

- Hengslet kork er først og fremst bedre for miljøet fordi det skal bidra til at den kildesorteres sammen med kartongen, slik at den ikke havner i naturen eller i havet

Kildesorteres med korken på

I løpet av 2023 skal alle produkter med kork fra Tine ha en tilsvarende løsning.

- Vi ønsker å gå i bresjen for å mer miljøvennlige løsninger, men er samtidig opptatt av å treffe med løsningene vi velger, forklarer Krogh til DinSide.

Drikkekartongen skal kildesorteres med korken på, og så skilles plast og kartong fra hverandre hos avfallsselskapet.

OPPBEVARING: Melk skal ikke oppbevares hvor som helst, her får du melke-tabbene du bør unngå i sommer. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Vi har ikke en god oversikt over akkurat hvor mange plastkorker som havner på avveie, men vi vet jo gjenstander av engangsplast er den største avfallsgruppen vi finner på kyster og strender. 80 – 85 prosent av marint søppel i Europa er plast, forteller Krogh.

Også Coca-Cola har gått over til en liknende type kork. Den har imidlertid ikke falt i smak hos flere forbrukere, melder blant andre Nettavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer