Emballasje

Endrer denne

Kartongene er på vei ut til butikker på Østlandet nå.

TEST: 10 000 melkekartonger med nye korker er på vei ut til Østlandet. Foto: Tine
TEST: 10 000 melkekartonger med nye korker er på vei ut til Østlandet. Foto: Tine Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ruller Tine ut melkekartonger med en kork som henger på kartongen når du skrur den av. Målet er å gå over til hengselkork på alle produktene i løpet av neste år.

- Tine er en av Norges største brukere av emballasje, derfor har vi også et stort miljøansvar. Vi vil unngå at unødvendig plast og emballasje skal havne ute i naturen, sier bærekraftsrådgiver Elisabeth von Krogh i Tine.

Imøtekommer EUs plastdirektiv

Klokka 12 i torsdag ble 10 000 liter melk tappet på de nye kartongene som skal ut på Østlandet. Korken blir «umulig» å miste med den nye løsningen.

- Ved å feste korken på kartongen unngår vi at korkene kommer på avveie, og vi imøtekommer EUs plastdirektiv for engangsartikler.

- Hengslet kork er først og fremst bedre for miljøet fordi det skal bidra til at den kildesorteres sammen med kartongen, slik at den ikke havner i naturen eller i havet

Kildesorteres med korken på

I løpet av 2023 skal alle produkter med kork fra Tine ha en tilsvarende løsning.

- Vi ønsker å gå i bresjen for å mer miljøvennlige løsninger, men er samtidig opptatt av å treffe med løsningene vi velger, forklarer Krogh til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer