Emballasje

Endrer denne

Kartongene er på vei ut til butikker på Østlandet nå.

TEST: 10 000 melkekartonger med nye korker er på vei ut til Østlandet. Foto: Tine
TEST: 10 000 melkekartonger med nye korker er på vei ut til Østlandet. Foto: Tine Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ruller Tine ut melkekartonger med en kork som henger på kartongen når du skrur den av. Målet er å gå over til hengselkork på alle produktene i løpet av neste år.

- Tine er en av Norges største brukere av emballasje, derfor har vi også et stort miljøansvar. Vi vil unngå at unødvendig plast og emballasje skal havne ute i naturen, sier bærekraftsrådgiver Elisabeth von Krogh i Tine.

Imøtekommer EUs plastdirektiv

Klokka 12 i torsdag ble 10 000 liter melk tappet på de nye kartongene som skal ut på Østlandet. Korken blir «umulig» å miste med den nye løsningen.

- Ved å feste korken på kartongen unngår vi at korkene kommer på avveie, og vi imøtekommer EUs plastdirektiv for engangsartikler.

- Hengslet kork er først og fremst bedre for miljøet fordi det skal bidra til at den kildesorteres sammen med kartongen, slik at den ikke havner i naturen eller i havet

Kildesorteres med korken på

I løpet av 2023 skal alle produkter med kork fra Tine ha en tilsvarende løsning.

- Vi ønsker å gå i bresjen for å mer miljøvennlige løsninger, men er samtidig opptatt av å treffe med løsningene vi velger, forklarer Krogh til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.