Strekkode:

Endrer denne

Norges største dagligvareaktør med erstatning for strekkoden.

STRYKER STREKKODEN: NorgesGruppen jobber med en erstatning for strekkoden. Foto: Elisabeth Dalseg
STRYKER STREKKODEN: NorgesGruppen jobber med en erstatning for strekkoden. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det neste halvåret vil Norgesgruppen rulle ut en erstatning for den kjente strekkoden, melder Nationen.

Sammen med GS1 Norway har Norgesgruppen i lengre tid jobbet for å få informasjon om holdbarhetsdato inn i strekkoden på produktene. Denne skal nå erstattes med såkalte todimensjonale koder i butikkene.

- Å redusere matsvinnet i hele verdikjedene er hovedpoenget med denne overgangen, sier bærekraftsdirektør i Norgesgruppen, Signe Bunkholt Sæter, til avisa.

Prosjektet skal etter hvert også inkludere produsenter som Tine, Nortura og Bama.

Mindre matsvinn

Norgesgruppen har tidligere testet den nye koden i et pilotprosjekt i 2019. Der prøvde de utvidede strekkoder på 14 av sine egne merkevarer. Resultatet ble en reduksjon i matsvinn på ti til 15 prosent, i kroner og øre.

Norgesgruppen er ikke de eneste som tester ut alternative strekkoder. Den australske supermarkedkjeden Woolworths har også prøvd 2D-koder, også de i samarbeid med GS1.

Ifølge GS1 Norway er bruken av 2D-koder tatt i bruk i Kina med stort hell. Mot slutten av 2023, forventes det at 80 prosent av alle foretak i næringsmiddelindustrien i provinsen Zheijiang tar 2D-koder i bruk på sine varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer