Endrer oppskrift

Stabburets leverpostei fjerner omstridt tilsetningsstoff.

OMDISKUTERT: Tilsetningsstoffet karragenan forsvinner fra Stabburets leverpostei. Foto: Lise Åserud / NTB
OMDISKUTERT: Tilsetningsstoffet karragenan forsvinner fra Stabburets leverpostei. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilsetningsstoffet karragenan (E407) har vært mye omdiskutert den siste tiden. DinSide har tidligere skrevet om Tine som kuttet tilsetningsstoffet i sine produkter.

Leder for helse, ernæring og forskning, Rita Nilsen McStay i Orkla Foods Norge forteller til DinSide at Stabburet leverpostei har endret oppskriften og er på vei ut til markedet med leverpostei uten karragenan.

Vil være føre-var

- Vi følger med på ny forskning på området og lytter til forbrukerne våre. Derfor besluttet vi allerede i 2021 å fjerne karragenan fra produktene våre for å være føre-var, forteller McStay.

Karragenan (E407) er godkjent til bruk, men det er ikke faglig enighet om hvorvidt det er trygt.

Studier omtalt av Forskning.no, peker mot at karragenan kan, sette i gang skadelige immunreaksjoner hos mennesker med inflammatorisk tarmsykdom.

Forbrukerens preferanser

- Produktene våre utvikler seg i tråd med forbrukers preferanser, tilgjengelige råvarer og ernæringsmessige hensyn, sier McStay.

- Nå ett år etter er dette ute av de fleste produktene våre. Vi har startet produksjon av Stabburet Leverpostei uten karragenan nå i starten av september så disse boksene er på vei ut til butikk nå, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer