Endrer oppskrift

Stabburets leverpostei fjerner omstridt tilsetningsstoff.

OMDISKUTERT: Tilsetningsstoffet karragenan forsvinner fra Stabburets leverpostei. Foto: Lise Åserud / NTB
OMDISKUTERT: Tilsetningsstoffet karragenan forsvinner fra Stabburets leverpostei. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilsetningsstoffet karragenan (E407) har vært mye omdiskutert den siste tiden. DinSide har tidligere skrevet om Tine som kuttet tilsetningsstoffet i sine produkter.

Leder for helse, ernæring og forskning, Rita Nilsen McStay i Orkla Foods Norge forteller til DinSide at Stabburet leverpostei har endret oppskriften og er på vei ut til markedet med leverpostei uten karragenan.

Vil være føre-var

- Vi følger med på ny forskning på området og lytter til forbrukerne våre. Derfor besluttet vi allerede i 2021 å fjerne karragenan fra produktene våre for å være føre-var, forteller McStay.

Karragenan (E407) er godkjent til bruk, men det er ikke faglig enighet om hvorvidt det er trygt.

Studier omtalt av Forskning.no, peker mot at karragenan kan, sette i gang skadelige immunreaksjoner hos mennesker med inflammatorisk tarmsykdom.

Forbrukerens preferanser

- Produktene våre utvikler seg i tråd med forbrukers preferanser, tilgjengelige råvarer og ernæringsmessige hensyn, sier McStay.

- Nå ett år etter er dette ute av de fleste produktene våre. Vi har startet produksjon av Stabburet Leverpostei uten karragenan nå i starten av september så disse boksene er på vei ut til butikk nå, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.