Saltstenger

Endres

Et nytt parti saltstenger skal være tilbake i butikk, men en liten detalj er endret siden sist.

ETTERLYSES: Saltstenger fra Soletti har vært vanskelig å finne i butikkene de siste par ukene. Foto: Annika Byrde / NTB
ETTERLYSES: Saltstenger fra Soletti har vært vanskelig å finne i butikkene de siste par ukene. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kunne DinSide melde at det er tomt for klassiske Soletti saltstenger i en rekke norske butikker. Årsaken skulle være gjentakende leveringsproblemer. Tirsdag ettermiddag har fabrikken funnet et stort lass som er på vei til butikk, melder VG.

Selv om saltstengene skal være på vei tilbake til butikk, er det en liten detalj som er endret: Vekten. Pakken har krympet. Tidligere veide en pakke saltstenger 250 gram, nå veier den 230. Prisen, derimot, er den samme som for få uker siden.

Da DinSide sjekket prisen på en rekke varer i forkant av og etter den forventede prisstigningen 1. februar, var prisen på saltstenger fra Soletti 21,50 kroner i alle butikker. 1. februar satt en rekke butikker opp prisen med et par kroner, men uka etter kostet igjen en pakke Soletti saltstenger 21,50 kroner i alle lavprisbutikkene.

I dag morges kostet en pakke saltstenger fortsatt 21,50 kroner på Oda.no, til tross for at pakken har krympet med 20 gram. Det vil si at kiloprisen på saltstenger har økt fra 86 til 93,48 kroner, en økning på 7,48 kroner eller 8,69 prosent.

Dette skyldes, ifølge Maarud som distribuerer Soletti i Norge, at transporten blir mer effektiv, og er et klimatiltak, skriver VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer