Sukkerfri brus:

Endres

Nå følger Norge etter.

NY-GAMMELT: «Coca-Cola Uten Sukker» endrer navn. Foto: Berit Roald / NTB
NY-GAMMELT: «Coca-Cola Uten Sukker» endrer navn. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år omtalte Dagbladet at Australske Coca-Cola ville gjøre en navneendring på den sukkerfrie varianten av cola.

Fra navnet den fikk i 2017, «Coca-Cola No Sugar», og tilbake til originalnavnet «Coke Zero».

I Norge endret den navn til «Coca-Cola Uten Sukker» i 2018.

- Fram til da het den «Coca-Cola Zero Sugar». Det er vel også dette folk flest har fortsatt å kalle den - og det er helt greit, sier Tonje Haugen, markedssjef for Coca-Cola Norge til Dagbladet.

Da Australia endret tilbake i mai i år, var kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola her hjemme nokså kryptisk på spørsmål om Norge ville følge etter. Slik som de gjorde forrige gang.

- Vi jobber fortløpende med å forsterke markedsposisjonen vår, men kan dessverre ikke kommentere på framtidige planer, sa Inger Marie F. Ingdahl den gang.

NY BRUSKORK: Coca-Cola har lansert en ny kork som henger fast på flasken. Dette er det mange som har reagert på, i hovedsak fordi det blir ubehagelig å drikke rett fra flaska. Derfor fikk vi to av Norges mest kjente brusentusiaster til å test korken. Vis mer

- Var uklart

Nå har pipa fått en annen lyd. Dagbladet får bekreftet at navnet «Zero» gjør comeback på etiketten til den sukkerfrie brusen også i Norge.

Fra nå av vil den hete «Coca-Cola Zero Sugar».

For å forklare navne-retretten, må markedssjef Haugen først forklare årsaken til at «Zero» forsvant i første omgang.

TILBAKE: Coca-Cola Norge legger til Zero i navnet igjen. FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock
TILBAKE: Coca-Cola Norge legger til Zero i navnet igjen. FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock Vis mer

- På den tida var mange «zero»-produkter i butikkene sukkerholdige, både drikker, yoghurter og andre matvarer. Folk syntes derfor det var uklart om produkter i «zero»-kategorien inneholdt noe, lite, eller var helt uten sukker, sier hun.

- Ved å endre navnet til det norske «Coca-Cola Uten Sukker» unngikk vi forvirring, det ble tydelig for alle at denne varianten er helt uten sukker og kalorier.

«Trygt» å bytte igjen

Nå mener de at det er «trygt» å bytte tilbake igjen.

- Nå vet «alle» at vår brus er helt uten sukker. Derfor kan vi gå tilbake til dens opprinnelige navn, som den også er kjent under i alle andre markeder, sier Haugen.

Den sukkerfrie varianten heter nemlig «Zero Sugar» i mange land allerede.

Undertegnede gleder seg over at hun endelig kan bestille «Cola Zero» på restaurant uten å føle seg avleggs.

ARTIG METODE: Hvis du vil unngå at det bruser over når du skal helle deg et glass brus bør du sjekke ut dette tipset! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer