Endring for hytteeiere

Har du fått med deg denne loven?

ENDRING: Nå er alle kommuner lovpålagt å sikre kildesortering for alle. Foto: NTB
ENDRING: Nå er alle kommuner lovpålagt å sikre kildesortering for alle. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påska er like rundt hjørnet, og med det følger også en hyttetur for mange. Da er det greit å huske på at fra 1. januar ble alle kommuner pålagt å sikre kildesortering for alle - også på hytta.

Derfor kommer Loop - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning med en påminnelse før påska.

- Det kan være ulike avfallsløsninger i ulike kommuner. Når du drar på hytta, er ikke systemet nødvendigvis likt som hjemme. Da er det fint å vite at på Sortere.no vil du alltid finne svaret på hvordan du skal sortere i den kommunen du, og hytta di, befinner deg i, forteller Sylvelin Aadland, ansvarlig for Loops tjeneste Sortere, i en pressemelding.

Ny sorteringsguide

Stiftelsen har laget en sorteringsguide for påska, som viser blant annet hvordan påskeliljene, appelsinskallet og påskeegget skal sorteres.

- Dette er sorteringsnøtter hele familien kan bryne seg på i påsken, forteller Aadland videre.

For eksempel sorteres skismøring som restavfall i noen kommuner, men som farlig avfall i andre. Hvis vaffeljernet på hytta tar kvelden, sorteres det i elektronikk og småelektronikk avhengig av hvilken kommune du befinner deg i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer