Skummet melk:

- Enkel og vond feil

Har produsert over en million kartonger med skrivefeilen.

FJERNET FETTET OG EN F : Du skal ikke behøve å lese mange ganger før du ser at kartongen ikke er feilfri. Skjermdump: TINE Melk / Facebook
FJERNET FETTET OG EN F : Du skal ikke behøve å lese mange ganger før du ser at kartongen ikke er feilfri. Skjermdump: TINE Melk / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag la TINE Melk ut et innlegg på Facebook hvor de gjorde følgerne sine oppmerksom på at det er en skrivefeil på en av melkekartongene deres.

Det er snakk om skummet melk-kartongen, som skal være fettfri, ifølge melkeprodusenten. Problemet er at det står at melka på de nye kartongene, som er ute i butikkene nå er «fettri».

Hvordan skrivefeilen ikke ble sett av noen i bedriften, er en stor gåte for de ansatte, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Wilberg Arnesen til DinSide torsdag kveld.

- Vi lurer på hvordan vi klarte å overse denne store feilen da vi korrekturleste. En så enkel, men likevel så vond feil, sier Arnesen til DinSide.

Hun gjør det klart at det skummet da feilen først ble oppdaget. Da var kartongene allerede ute i butikkene.

Det er foreløpig ikke kjent om personen som korrekturleste hadde tatt seg fri eller «ri» da kartongen ble godkjent for produksjon.

GENIALT TRIKS: Slik pusser du sølvtøyet, og gjør det klar til julen, uten å faktisk måtte pusse det. Programleder: Embla Hjort-Larsen, Video: Dennis A. Hagbru og Håvard Bjørnerem Vis mer

Byttes ikke ut

Hun forklarer videre at de ikke vil kaste kartongene med skrivefeilen, da det er produsert over en million kartonger med skrivefeilen på seg.

- Vi lever av naturen i TINE, og bryr oss om miljøet. Derfor var det en selvfølge å beholde kartongene med «skriveleifen». Og jeg kan forsikre det norske folk om at innholdet i kartongen er fettfri melk selv om trykket på emballasjen påstår noe annet, sier Arnesen.

Dermed vil den «fettrie» melken være i salg fram til midten av februar.

- Den får glede det norske folk fram til det, da får vi et emballasjeskifte på kartongene. Vi håper de som kjøper vår skummet melk får seg en latter til frokost eller kvelds, når de ser hva som står på kartongen, sier Arnesen.

Det er klart at TINE velger å se på feilen med glimt i øyet, framfor «å gråte over spilt melk».

«Snublet inn i det nye året»

TINE la ut innlegget på Facebook før noen medier hadde omtalt feilen, noe Arnesen syntes var på sin plass.

- Vi står i den feilen. Dette må jo være den ultimate oppskriften på hvordan man skal lære av sine feil på.

Hun håper det blir lenge til neste gang. I mellomtiden tror hun «TINE Fettri skummet melk» kan rekke å bli collectors item på Finn.no

- Kanskje det blir årets samleobjekt? Plutselig kan man selge dem på Finn for en god pris. Man vet aldri, ler Arnesen.

- STÅR I FEILEN: Kommunikasjonsrådgiver i TINE Ingrid Wilberg Arnesen sier at valgte å dele feilen med følgerne så fort de så den. Foto: TINE
- STÅR I FEILEN: Kommunikasjonsrådgiver i TINE Ingrid Wilberg Arnesen sier at valgte å dele feilen med følgerne så fort de så den. Foto: TINE Vis mer

Onsdag delte TINE Facebook-innlegget om feilen, som tidligere nevnt i artikkelen. Det gjorde de med en stor dose selvironi.

«Ops! Har du sett det? Vi har snublet inn i det nye året og gjør et tappert forsøk på å finne vår plass igjen. Du kan forvente å kjøpe «Fettfri» Skummet melk på vår 1 liter kartong fra midten av februar.

Vi kan jo ikke kaste kartongen selv om det er "Fettri" melk I mellomtida lover vi å lære av våre feil», skriver TINE på Facebook-innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer