Enorm forskjell på disse

Forbrukerrådets test av fiskekaker og burgere viser at det er stor forskjell i fiskeandel.

ET GODT FISKEMÅLTID: De beste fiskekakene og -burgerne inneholder over 80 prosent fisk. Foto: Elisabeth Dalseg
ET GODT FISKEMÅLTID: De beste fiskekakene og -burgerne inneholder over 80 prosent fisk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Forbrukerrådet har testa 11 typer fiskekaker og 13 fiskeburgere, som viser en stor forskjell i prosentandel fisk:

Mens vinneren inneholder 80 prosent, er fisk bare 50 prosent av innholdet i produktet som ender nederst av fiskekakene. I tillegg inneholder det en del salt og mer fett og mettet fett enn de andre produktene. Produktet er også det eneste uten nøkkelhullsmerket blant fiskekakene.

Fiskekaker

Kjøper du dette produktet må du spise 4,8 fiskekaker før det tilsvarer et fiskemåltid på 150 gram. Kjøper du vinneren er tallet 3,8 fiskekaker.

- Vinneren inneholder en del mer fisk enn de andre fiskekakene vi har sett på, samtidig er det et av de billigere produktene. Man kan altså få i seg både et sunt og rimelig fiskemåltid ved å velge disse fiskekakene. En pakke inneholder ti fiskekaker, eller tre fullverdige fiskemåltid, sier Aysha Grönberg, ernæringsfysiolog i Forbrukerrådet.

Innholdet av fisk varierer åpenbart mye. Mens noen produkter inneholder over 90 prosent fisk og kan utgjøre et fullverdig fiskemåltid omtrent i ett jafs, er det andre som består av så lite som 45 prosent fisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer