Skiløyper

Er det greit å gå fottur i skiløypene?

– Skogen er for alle, men det er viktig at vi ikke ødelegger for hverandre, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv.

TUR: Vinter og kuldegrader lokker ekstra mange ut, men kan de som går til fots egentlig legge turen til skiløypene? Allemannsretten tillater at alle kan bevege seg fritt i naturen, ifølge Norsk Friluftsliv. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Har du også irritert deg over folk som går i skisporet og ødelegger løypene? Da er du ikke alene. Debatten raser i sosiale media om dagen og det er mange som er irriterte – både blant skiløpere og blant gående.

Men hva er egentlig greit og hvem har rett?

– Må ta hensyn til hverandre

– Skogen er for alle og det er viktig at vi tar hensyn til hverandre slik at alle kommer seg ut. Men man må unngå å gå i skisporet, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier, til Dinside.

– For dem som ønsker å gå i skogen, er det viktig at de passer på at de ikke går i sporet og ødelegger der det er preparert for skigåere, sier Lier videre.

Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 18 frivillige friluftslivsorganisasjoner, med nesten 1 million medlemmer.

Lier sier videre at det er viktig å huske på at det er mange som ikke går på ski, og at disse også må få oppleve gleden ved å være i naturen om vinteren – ikke minst nå når mye er stengt ned.

Bør tilrettelegge

– Vi vil komme med en oppfordring til kommunene om at de må tilrettelegge for at det også er mulig for dem som ikke går på ski, å oppleve vinterglede i skogen, på beina, sier hun og skryter av enkelte kommuner, både på fjellet og i byer, som har vært veldig flinke til å lage plass både til skigående og fotgjengere uten at de kommer i konflikt med hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer