Skiløyper

Er det greit å gå fottur i skiløypene?

– Skogen er for alle, men det er viktig at vi ikke ødelegger for hverandre, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv.

TUR: Vinter og kuldegrader lokker ekstra mange ut, men kan de som går til fots egentlig legge turen til skiløypene? Allemannsretten tillater at alle kan bevege seg fritt i naturen, ifølge Norsk Friluftsliv. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Har du også irritert deg over folk som går i skisporet og ødelegger løypene? Da er du ikke alene. Debatten raser i sosiale media om dagen og det er mange som er irriterte – både blant skiløpere og blant gående.

Men hva er egentlig greit og hvem har rett?

– Må ta hensyn til hverandre

– Skogen er for alle og det er viktig at vi tar hensyn til hverandre slik at alle kommer seg ut. Men man må unngå å gå i skisporet, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier, til Dinside.

– For dem som ønsker å gå i skogen, er det viktig at de passer på at de ikke går i sporet og ødelegger der det er preparert for skigåere, sier Lier videre.

Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 18 frivillige friluftslivsorganisasjoner, med nesten 1 million medlemmer.

Lier sier videre at det er viktig å huske på at det er mange som ikke går på ski, og at disse også må få oppleve gleden ved å være i naturen om vinteren – ikke minst nå når mye er stengt ned.

Bør tilrettelegge

– Vi vil komme med en oppfordring til kommunene om at de må tilrettelegge for at det også er mulig for dem som ikke går på ski, å oppleve vinterglede i skogen, på beina, sier hun og skryter av enkelte kommuner, både på fjellet og i byer, som har vært veldig flinke til å lage plass både til skigående og fotgjengere uten at de kommer i konflikt med hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.