Er dette jegernes drømmesofa?

Innebygget våpenskap, og med skuddsikre puter som naturlig tilbehør.

Se der ja! Et voksent våpenskap! Men det drøyeste er kanskje putene, som vil få alle som ser på //channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-preppers/">Doomsday Preppers til å finne fram kredittkortet. Foto: Produktbilder
Se der ja! Et voksent våpenskap! Men det drøyeste er kanskje putene, som vil få alle som ser på Doomsday Preppers til å finne fram kredittkortet. Foto: Produktbilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har våpen i norske hjem er i dag pålagt å ha et forsikringsgodkjent våpenskap for å forebygge tyveri og misbruk av skytevåpen.

Ulempen med våpenskap er imidlertid at de jevnt over er av den store og stygge typen, og derfor blir plassert godt ute av syne. I en enebolig er selvsagt ikke det noe problem, men bor du i en ett-roms leilighet er det ikke alltid like praktisk.

Faller du i sistnevnte kategori? Da er det godt å vite at det finnes alternativer.

Les også: Kjempebot for ulovlige våpen

Kombinert sovesofa og våpenskap

Prinsippet er selvsagt ikke nytt. Det har i lange tider vært både oppbevaringsrom, sengeløsninger og ikke minste kreative barskap å finne i sofaer fra flere leverandører. Det måtte imidlertid et amerikansk firma til for å lansere CouchBunker.

Se store bilder her:

Selve sofaen fås i tre ulike stiler, men grunnprinsippene er like på dem alle:

  • Sofaen skal være god å sitte i, og skal også gjøre jobben som sovesofa.
  • Våpenskapet er 198 centimeter langt, 75 centimeter bredt og 36 centimeter dypt, og skal i følge produsenten være stort nok til å være romme rundt 30 rifler, i tillegg til ammunisjon og småvåpen. Praktisk for de av dere som aldri får nok altså ...
  • Vekten på selve våpenskapet er alene nesten 300 kilo, noe som drar totalvekten på sofaen opp i over 400 kilo. Om firmaet leverer til Norge bør du altså sjekke fraktkostnadene nøye.
  • Billig er det selvsagt ikke. Omregnet til norske kroner varier de fra 30.600 kroner til cirka 50.000 kroner avhengig av om du velger stoff eller skinn.

Se også hva du kan gjøre når sofaen gir deg støt

Ekstra solide puter

Men sofaen hadde ikke vært laget i USA hvis den ikke hadde hatt noe mer: Det store salgsargumentet er nemlig at putene er skuddsikre. Ja, du leste riktig, og hvis du ikke tror oss kan du se videoen nederst.

Merk deg at de skuddsikre putene koster cirka 3.000 kroner stykket, men for tilhengerne av Doomsday Preppers er det neppe noen vei utenom.

Kilde: Gizmag

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer