Er dette pendlerens våte drøm?

El-sykkelen YikeBike er liten og lett, kan klappes sammen og settes bak kontorpulten.

LETT: Den letteste modellen veier litt over ti kilo, og alle kommer med skulderstropp så du kan bære el-sykkelen når den er klappet sammen.  Foto: Yikebike.com
LETT: Den letteste modellen veier litt over ti kilo, og alle kommer med skulderstropp så du kan bære el-sykkelen når den er klappet sammen. Foto: Yikebike.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tanken bak den newzealandske el-sykkelen YikeBike, var å komme opp med et transportmiddel du kunne ta med hvor som helst i byen, og som var liten og ikke minst lett.

Sagt på en annen måte: Noe en pendler kunne bruke på vei til og fra offentlig transport.

YikeBike kan nemlig klappes sammen og bæres som en bag med den tilhørende skulderstroppen, og da blir selvsagt vekt viktig.

Les: DinSide prøver å vintersykle til jobb

Litt over ti kilo

Firmaet lager tre modeller: «Carbon» er den letteste med en vekt på 11,2 kilo, og prislapp på rundt 25.000 kroner. «Synergy» består av karbonfiber og komposittmarteriale, veier 12,7 kilo og koster 18.000 kroner. Den billigste modellen er «Fusion» til litt over 12.000 kroner, er laget i aluminium og komposittmateriale og veier 14 kilo. Prisene er uten frakt, moms og toll.

Produsenten sier dette er de letteste og minste sammenleggbare el-syklene i verden.

Her kan du se hvordan den brukes:

Les også: Nå kommer sykkelmopedene

Balansekunst

Det mest spennende er likevel ikke vekten, men hvordan du sitter og styrer. Her sitter du styret, og som du vil se av videoen under, føles det litt merkelig i begynnelsen før man får den riktige balansen og kan manøvrere seg fremover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer