Er dette verdens beste tomannstelt?

Etter tre års testing av 26 ulike telt, var det én klar vinner.

DYR: Testvinneren koster rundt 5.000 kroner her hjemme, men testerne mener likevel du får mye telt for pengene.  Foto: Hilleberg.com
DYR: Testvinneren koster rundt 5.000 kroner her hjemme, men testerne mener likevel du får mye telt for pengene. Foto: Hilleberg.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OutdoorGearLab er grundige når de gjør sine tester, og brukte hele tre år på å finne ut hvilket tomannstelt beregnet for tre sesonger som var det aller beste.

Kriteriene

Kriteriene de gikk etter var hvor godt teltene taklet ulike typer vær og omgivelser gjennom tre sesonger, hvor gode de var å bo i, vekt, hvor mye plass de tok i sekken og hvor lette de var å sette opp.

Den klare vinneren var svenske Hilleberg Anjan 2, som ga mest valuta for pengene når det kom til hvor lett den var å sette opp, hvor bra den tålte ulike typer vær og hvor holdbar den var.

Romslig

Det var ikke det letteste teltet blant de 26 som ble testet, men det var overraskende romslig og behagelig å bo i.

GT-versjon med mer plass

Hilleberg Anjan 2 koster rundt 5000 kroner i Norge, og kommer også i en utgave for tre personer, samt en GT-versjon for både tomanns- og tremannsutgaven. I GT-versjonene får du med en ekstra vestibyle som vil gi deg mer plass.

Hvis du leter kan du akkurat nå få Anjan 2 GT-versjonen til 4.795 kroner, altså noen hundrelapper rimeligere enn vanlige Anjan 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer