Forsikring på el-sparkesykkel

Er du el-sparkesykkel-forsikret?

Må du ha egen forsikring for å kjøre på elektrisk sparkesykkel?

ER DU FORSIKRET? Skader du deg selv eller andres person eller eiendom, kan du være forsikret mot utgifter til eventuelle skadereparasjoner eller erstatninger gjennom innboforsikringen, dersom du har en. Men innboforsikringen dekker ikke alt - og mange unge har ingen innboforsikring, ifølge forsikringsselskapene. Foto: NTB scanpix
ER DU FORSIKRET? Skader du deg selv eller andres person eller eiendom, kan du være forsikret mot utgifter til eventuelle skadereparasjoner eller erstatninger gjennom innboforsikringen, dersom du har en. Men innboforsikringen dekker ikke alt - og mange unge har ingen innboforsikring, ifølge forsikringsselskapene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De elektriske sparkesyklene har inntatt Norge for fullt, og den overveldende bestanden merkes kanskje best i Oslo, hvor utleieselskapene har satt hundrevis av elektriske sparkesykler på gatene.

Vi har tidligere skrevet om utfordringene og potensielle farene som de nye kjøretøyene utgjør for andre myke trafikanter, i tillegg til kritikk mot dårlig kvalitet på utleie-sparkesyklene etter erfaringer fra bruk i andre land.

Når det kommer til potensielle faresituasjoner for andre myke trafikanter, er det selvsagt viktig å kjenne til kjørereglene:

For det er ikke lov til å sparkesykle hvor som helst eller i hvilken som helst hastighet - og ja, du risikerer bøter dersom du blir tatt i å bryte trafikkreglene for kjøring på elsparkesykkel.

Men dersom du skulle komme til å skade deg selv, andre eller andres eiendom når du kjører rundt på en elektrisk sparkesykkel: Er du forsikret? Eller må du betale for eventuelle skader av egen lomme?

- Har du ikke forsikring, risikerer du millionkrav

Vi har spurt forsikringsselskapene hva som egentlig er dekket, dersom man skulle være så uheldig å skade seg selv eller andre - eller andres eiendeler - ved kjøring på elektrisk sparkesykkel eller andre små elektriske kjøretøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer