Allergi hos hund

Er kjæledyret ditt allergisk?

Slik vet du om menneskets beste venn lider av allergi.

ALLERGISK? Også menneskets beste venn kan lide av allergi. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
ALLERGISK? Også menneskets beste venn kan lide av allergi. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Du trodde kanskje at allergi bare var noe mennesker måtte lide seg gjennom. Men det stemmer ikke. Ifølge tall fra Gjensidige har en av ti hunder allergi.

– Det kan være flere grunner til at allergi oppstår, og det krever utredning hos veterinær for å finne ut hva slags behandling hunden trenger, forteller Maren Matsson, kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige, i en pressemelding.

Symptomene kommer tidlig

Dersom en hund er allergisk, kan det være mange ulike symptomer. De fleste oppstår før hunden har fylt tre år. Symptomene oppstår oftest ved hode, poter, flanke og rundt halerot på dyret.

Hvis hunden gnir seg hardt mot møblene, som om det klør et sted, eller blir rød og irritert i huden, kan dette være typiske symptomer som bør vurderes av veterinæren.

Hunden blir ofte undersøkt og utredet for ulike allergier. En prosess som kan ta tid, ettersom den skal gjennom hud- og blodprøver, fulgt av en periode med eliminasjonsdiett før en eventuell allergidiagnose kan stilles.

– Disse hundene er ofte innom flere ganger i løpet av året, men dette avhenger av alvorlighetsgraden. I tillegg vil det ofte bli mye oppfølging dersom det må settes inn medisinsk behandling. Det er mange behandlingsalternativer, og ofte må vi prøve ut forskjellige behandlinger før vi treffer med det som er best for den aktuelle hunden, sier veterinær ved Anicura dyreklinikk Kari-Anne Westeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer