Insekt godkjent for matsalg:

EU: Melorm er mat

Kan brukes i kaker og pasta.

INSEKTSNACKS: Disse posene har tidligere blitt solgt på Selfridges i London. WHO mener at insekter kan bidra til å løse matmangelen i verden, og at insekter er en mer miljøvennlig kilde til proteiner. Foto: Jeff Blackler/REX/NTB
INSEKTSNACKS: Disse posene har tidligere blitt solgt på Selfridges i London. WHO mener at insekter kan bidra til å løse matmangelen i verden, og at insekter er en mer miljøvennlig kilde til proteiner. Foto: Jeff Blackler/REX/NTB Vis mer
Publisert

Mandag denne uken godkjente EU larven til melormbillen for salg som menneskelig føde. Det skriver Bloomberg.

Ifølge Bloomberg er det tenkt at larven kan brukes som ekstrakilde til protein i for eksempel pasta. Eller at larven kan knuses til mel og brukes i kjeks eller kaker.

Dette er det første insektet som blir godkjent som mat, skriver EU på sine nettsider. EU viser til at insekter allerede er anerkjent som proteinkilde i mange land verden over, og at dette ikke er noe nytt fenomen.

I tillegg til denne larven som ble godkjent som mat mandag, ligger det 11 andre søknader om bruk av insekter som mat hos ESA, ifølge EU.

Et av argumentene for å godkjenne insekter som spiselige, er at de er et mer miljøvennlig alternativ til proteinkilder, enn for eksempel storfe.

Bloomberg viser til en rapport som ble publisert tidligere i år, hvor det kommer fram at markedet for insekter kan nå 38 milliarder kroner innen 2027.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer