- Få båten opp!

Frykter «all time high» for båttyverier.

TYVERIFEST? Forsikringsselskap frykter rekordsommer for båttyverier - og sier det er båter med utenbordsmotorer som er mest utsatt. De oppfordrer til å få opp båten før vaktholdet i marinaen avsluttes for sesongen, for å ikke gi tyvene arbeidsro. Og ikke å lagre den på hytta eller steder der det normalt ikke ferdes mange. Foto: Kristin Sørdal
TYVERIFEST? Forsikringsselskap frykter rekordsommer for båttyverier - og sier det er båter med utenbordsmotorer som er mest utsatt. De oppfordrer til å få opp båten før vaktholdet i marinaen avsluttes for sesongen, for å ikke gi tyvene arbeidsro. Og ikke å lagre den på hytta eller steder der det normalt ikke ferdes mange. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Planlegger du flere båtturer denne sesongen? Hvis ikke; få båten på land. Nå starter høysesongen for båt- og motortyverier, advarer Securmark, som er en del av Redningsselskapet.

- Vår statistikk og historikk er tydelig: Våren, og spesielt høsten, er de tidene på året hvor det stjeles flest båter og båtmotorer, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

Dette bekreftes også til en viss grad av forsikringsselskapene:

- Tallene viser at antall tyverier er klart høyest i mai og så er det relativt mange per måned fram til november, sier Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige, til Dinside.

- Det kan tyde på at det er mindre tyverier når båter er i opplag, og da spesielt når båter er lagret i låste bygninger som låver, uthus eller liknende - og i noe grad ved større mariner med kontinuerlig døgnovervåkning, sier han videre.

- All time high

Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, sier at det kan ligge an til rekord for båttyverier i år:

- Vi registrerer en økning i antall båttyverier på Sørlandet de siste ukene, men man kan nesten si at det har vært høysesong for båttyverier i hele år, egentlig, sier Brandeggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer