Færre sykkeltyverier

Hittil i år er det meldt inn 16 prosent færre sykkeltyverier til forsikringsselskapet Tryg enn på samme tid i fjor.

SYKKELTYVERI: Her demonstrer Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i IF, hvor enkelt det er å klippe over ulike sykkellåser, og bare på 30 sekunder. Video: If forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge forsikringsselskapet har det vært nedgang i alle årets måneder hittil.

– Etter mange år med oppgang ser vi nå at antall sykkeltyverier er på vei ned. Våre tall viser en nedgang på over 16 prosent hittil i år, og den er størst i de store byene, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Han tror korona og elsparkesykler er deler av forklaringen.

– Årsaken er trolig færre organiserte tyverier, delvis grunnet koronastengte grenser, samt at antallet synlig parkerte sykler i sentrum av byene ser ut til å ha gått ned til fordel for tusenvis av elsparkesykler, sier han.

I fjor ble det utbetalt rekorderstatning etter nærmere 15.000 sykkeltyverier som ble meldt til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Totalt ble det utbetalt 124 millioner kroner.

– Verdien på nye sykler har økt de siste årene, og i fjor kostet hver sykkel som ble stjålet, over 8.300 kroner i gjennomsnitt å erstatte. Det er spesielt salget av nye og kostbare elsykler som drar opp verdiøkningen, sier Brandeggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer