Vaksine mot coronavirus

Færre vil ha corona-vaksine

Om lag bare 60 prosent sier de vil la seg vaksinere mot corona. Skepsisen er imidlertid mye større om vaksinen kommer fra Russland.

VIL IKKE: Mange ville sagt nei dersom en vaksine ble tilgjengelig nå viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før sommeren oppga mer enn sju av ti nordmenn at de ville la seg vaksinere når og hvis det kommer en vaksine mot corona. En ny undersøkelse utført av Kantar for Forskningsrådet viser nå at oppslutningen synker: nå sier bare rundt seks av ti «ja».

Andelen som vil la seg og sine nærmeste vaksinere går mest tilbake blant kvinner og i aldersgruppen 45-59 år generelt. På samme tid er forståelsen for at det tar tid å utvikle trygge vaksiner ganske stor, bare 15 prosent sier de er skuffet over at forskere ikke har kommet lenger i arbeidet.

- Ganske rasjonelt

– Jeg har forståelse for at befolkningen uttrykket en viss skepsis til en fremtidig covid-19-vaksine, all den tid den ikke foreligger og vi ikke vet hvordan den vil virke, sier administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

Han mener det er en ganske rasjonell tankegang av den norske befolkningen, at de i noen mindre grad sier ja til å la seg vaksinere.

– Men det vil være svært viktig å komme tidlig ut med god informasjon om de aktuelle vaksinene når det kommer resultater fra kliniske studier, og når den første vaksinen blir godkjent, fortsetter Røttingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer